Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας

Αισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας παρουσιάστηκε μετά τη συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του, ο υπουργός Οικονομικών. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, "το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την οριστική επίλυση της ελληνικής κρίσης". Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης του με το Ισπανό ΥΠΟΙΚ, Λουίς Ντε Γκίντος, o κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι δύο τους μιλάνε "την ίδια γλώσσα" και πως "η Ελλάδα και η

Ισπανία έχουν κοινά συμφέροντα, με σημαντικότερο την επίλυση της κρίση ρευστότητας".

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, προσέθεσε πως είναι κοινός στόχος και των δύο χωρών "η μετάβαση σε μία εποχή, στην οποία η Ελλάδα δεν θα αποτελεί πλέον πρόβλημα και η οποία θα σημάνει την ολοκλήρωση της οικονομικής μας ένωσης".

Τη συνάντηση των δύο ανδρών απασχόλησε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα σε σχέση με τη ρευστότητα και τη μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, έως τη μακροπρόθεσμη διαδικασία, η οποία θα φέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια διαδικασία ανάκαμψης, επενδύσεων και ουσιαστικής μεταβολής του κλίματος των τελευταίων πέντε ετών της βαθιάς κρίσης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, capital.gr



Keywords
Τυχαία Θέματα