Απεργεί από Δευτέρα η υγεία…

«Κατεβάζει ρολά» από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ο τομέας της υγείας, καθώς διάφοροι κλάδοι έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κλινικών και εργαστηρίων, ζητώντας την πλήρη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με τη σχετική τους ανακοίνωση, «μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε

ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ».

Την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς σε διήμερη πανυγειονομική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αδράνειας και εφησυχασμού για την πλήρη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την εξόντωση των γιατρών της χώρας μας», τονίζει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της χώρας θα βάλουν 48ωρο «λουκέτο» τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου διεκδικώντας την απόσυρση των εξαγγελιών του υπουργού Υγείας σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν ακόμα να οριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ από τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί το μήνα Σεπτέμβριο, αλλά και των παλαιών χρεών των ταμείων που έχουν υπαχθεί στον οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα