Ποιος δημοσιογράφος «προπονείται» για πωλητής στην… ορεινή Κορινθία; [εικόνες]

«Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις… πιάστηνε», λέει ο σοφός λαός κι ο δημοσιογράφος είπε να «προπονηθεί» για πωλητής! Η καταγωγή της συζύγου του από την περιοχή, σε συνδυασμό με την κρίση, του έχει «γεννήσει» σκέψεις για μόνιμη μετακόμιση στην Κορινθία!

Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι ο Δημήτρης Μάρκος έχει ήδη οργανώσει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα προσεκτικά, το οποίο θα έχει να κάνει με τον τουρισμό: Το χειμώνα στα Τρίκαλα Κορινθίας και το καλοκαίρι

στο Ξυλόκαστρο! Πολυτελείς μονάδες και resort της περιοχής του έχουν ήδη ζητήσει να πάρει κάποιο ποσοστό και εκείνος το σκέφτεται…

Στις φωτογραφίες παρακάτω βλέπετε το Δημήτρη Μάρκο με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλη Νανόπουλο, ενώ στην επόμενη τον αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Κουκουλάκη (δεξιά) και τον ιδιοκτήτη γνωστού ξενοδοχείου στη Γκούρα Κορινθίας…

Κατά την αρχαιότητα, η ονομασία Φενεός ήταν θηλυκού γένους, ενώ σήμερα απαντάται ώς «ο Φενεός». Η περιοχή Φενεού σχηματίζει οροπέδιο με συγκέντρωση νερών από τα γειτονικά υψώματα και κυρίως από τη ροή του «Φονιάτικου» ποταμού. Για τη αποφυγή των πλημμυρών, οι αρχαίοι κατασκεύασαν ένα μεγάλου μήκους οχετό που οδηγούσε τα νερά μακρυά από τη καλλιεργούμενη γη. Και μάλιστα, αυτά τα αντιπλημμυρικά έργα απέδιδαν στον ήρωα Ηρακλή, που είχε ζήσει τα παιδικά του χρόνια στην εύφορη Φενεό.

Η περιοχή Φενεού (άλλοτε Αρκαδική) κατοικήθηκε από τα νεολιθικά ως και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Πολυγωνικά τείχη στην ακρόπολη και λείψανα ιερών, ναών, βωμών, μαρτυρούν τη δόκιμη ανθρώπινη παρουσία ανά τους αιώνες. Ιερό Ασκληπίου των όψιμων ελληνιστικών χρόνων (ΒΔ υψώματα της Φενεάτικης πεδιάδας), Ιερό Αρτέμιδος όπου συλλατρευόταν ο Ίππιος Ποσειδών που ο μύθος θέλει να ιδρύεται από τον «πολύτροπον» Οδυσσέα, όταν βρήκε, εδώ, τα χαμένα άλογά του. Ακόμα και σήμερα στις ειδυλλιακές πλαγιές της Κυλλήνης υπάρχουν υπερήφανα άλογα σε ημιάγρια κατάσταση. Νά ‘ναι άραγε, οι φοράδες που αναζητούσε ο Οδυσσέας;

Σε λαμπρό ναό λατρευόταν και ο θεός της Κυλλήνης Ερμής, που απεικονίζεται στα φενεάτικα νομίσματα.

Εδώ, σημαντική λατρεία ήταν αυτή της θεάς Δήμητρας, που ως «Ελευσίνια» ή «κιδαρία» (από το λατρευτικό χορό «κίδαρι») συνέβαλλε στην ευόδωση της καρποφορίας. Σκόρπιες πέτρες που πάνω τους γράφτηκε η μακραίωνη φενεάτικη ιστορία.

Στην ακρόπολη, πάνω σε ναό της αρχαιότητας υψώθηκε παλαιοχριστιανική εκκλησία και αργότερα κοιμητήρι, μαρτυρούν τη συνέχεια της λατρείας…

Πηγή: markostv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα