Άνγκελα Μέρκελ: «Τα θετικά υπερίσχυσαν και επιβεβαιώθηκαν οι αρχές αλληλεγγύης και υπευθυνότητας»

Ικανοποιημένη παρουσιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η κυρία Μέρκελ είπε αρχικά ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, καθώς είναι απαραίτητο αυτό να

γίνει προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια, ενώ τόνισε πως «τα θετικά υπερίσχυσαν των αρνητικών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας.

Αναφερομένη στο θέμα του χρέους μίλησε για τη συμφωνία του 2012, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα συζητήσουμε για το χρέος μόλις έχουμε την πρώτη θετική αξιολόγηση. Εκτός συζήτησης η ονομαστική διαγραφή χρέους».

Σύμφωνα με τα όσα εξέφρασε ως εκτίμηση από τα 86 περίπου δισεκατομμύρια της συμφωνίας αυτής τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άπαντώντας σε ερώτηση για τον εάν υπάρχει σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε, είπε ότι «το σχέδιο Α έχει επαληθευθεί. Συνεπώς δεν υπάρχει σχέδιο Β, δηλαδή Grexit».

Keywords
Τυχαία Θέματα