Δηλώσεις Γιούνκερ, Τούσκ, Ντάισελμπλουμ μετά τη συμφωνία

Δηλώσεις έκαναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στην οποία επετεύχθη συμφωνία για νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, μέσω του ESM, έκαναν δηλώσεις οι Ντόναλντ Τούσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ντόναλντ Τούσκ: «Καταλήξαμε σε συμφωνία. Η συμφωνία ήταν κοπιώδης και χρονοβόρα, αλλά επετεύχθη. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έχουμε ένα Greegment, μια συμφωνία για την Ελλάδα.

Η απόφαση δίνει μια ευκαιρία στην Ελλάδα να επανέλθει στην τροχιά της ευρωπαϊκής στήριξης.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν περαιτέρω πώς θα βοηθήσουν την Ελλάδα, πώς θα εκπληρωθούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις. Αποφεύγονται οι συνέπειες που θα απέφερε ένα αρνητικό αποτέλεσμα των συνομιλιών».

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Καταλήξαμε σε συμφωνία. Η συμφωνία ήταν κοπιώδης και χρονοβόρα, αλλά επετεύχθη. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαργογή δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία Ελλάδα που χρειάζεται ανάπτυξη».

Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Πρέπει να δουμε το ζήτημα των χρηματοδοτικών αναγκών και του χρέους. Πρέπει να ενσκήψουμε πάνω στο ζήτημα των τραπεζών και της ανακεφαλαιοποίησής τους. Τις επόμενες μέρες θα πρέπει νομοθετηθεί το σύνολο των συμφωνιών αλλά και τα προαπαιτούμενα που περιγράφονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα