Παραιτήσεις από Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχο, Χουντή και Ζ. Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για τις κινήσεις που θα κάνει στον κυβερνητικό σχηματισμό άμεσα ακόμα και πριν την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών

που δεν συμπορεύτηκαν με την κυβερνητική γραμμή στην ψηφοφορία της Παρασκευής, δηλαδή του Π. Λαφαζάνη, του Δ. Στρατούλη, του Κ. Ήσυχου και του Ν. Χουντή, ενώ επίσης θα ζητήσει και την παραίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την θέση της προέδρου της Βουλής καθώς έχει φέρει προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο αλλά και στο έργο της Βουλής.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της προέδρου της Βουλής τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γιατί εάν δεν δεχθεί να παραιτηθεί θα πρέπει να υποβληθεί εναντίον της πρόταση μομφής. Το γεγονός αυτό θα καθυστερήσει το νομοθετικό έργο για δύο ημέρες καθώς προβλέπεται ότι σε τέτοια περίπτωση η Βουλή θα πρέπει για το διάστημα αυτό να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει ψηφοφορία.

Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από την κυρία Κωνσταντοπούλου να διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης και βέβαια την προσπάθεια για την διάσωση της χώρας με την παραίτησή της, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύγκρουση, οπότε θα πάμε στο σέναριο της υποβολής πρότασης μομφής και στην έτσι και αλλιώς αποπομπή της κυρίας Κωνσταντοπούλου από την έδρα της πρόεδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα