Αυξάνονται πάλι τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς

Έως τον ερχόμενο Μάρτιο, τα εισιτήρια σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ θα κοστίζουν 1,75 ευρώ από 1,40 ευρώ σήμερα, ενώ το αντίστοιχο τίμημα για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ θα ανεβεί στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ. Το νέο μνημόνιο που υπογράφει η

Κυβέρνηση προβλέπει αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων τουλάχιστον 25% από τη νέα χρονιά ή τουλάχιστον από τον επόμενο Μάρτιο.

Από τέλος Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί και η έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου, δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε 10 ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια.

Τα τελευταία 4 χρόνια, οι τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Πρωτεύουσα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Παρέμεναν χαμηλές μέχρι το Μάιο του 2008, οπότε υπήρξε η πρώτη μεγάλη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, από 0,50 ευρώ σε 0,80 ευρώ και σταδιακά αυξήθηκαν στο 1,4 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, αυτοί που δεν πληρώνουν καθόλου εισιτήριο στα ΜΜΜ συνεχώς αυξάνονται και προκαλούν οικονομική αιμορραγία, ύψους από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Η εγκατάσταση Ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, δηλαδή ύστερα από 14 χρόνια από τότε που αρχικά είχε εξαγγελθεί!

 

Keywords
Τυχαία Θέματα