Φυλάξτε τα λεφτά σας για τις εκπτώσεις

Εκπτώσεις 4 φορές τον χρόνο θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν τα εμπορικά καταστήματα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Κι αν δεν έχετε λεφτά, δεν πειράζει, ο νόμος θα προβλέπει ότι όταν ο έμπορος δεν σας δίνει απόδειξη, εσείς θα παίρνετε το εμπόρευμα και θα φεύγετε χωρίς να πληρώσετε…

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από τους εμπόρους, αποκάλυψε ο υφυπουργός, προβλέπει να επιτρέπονται οι εκπτώσεις από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά στις χειμερινές εκπτώσεις

και από το πρώτο Σάββατο Ιουλίου σε ό,τι αφορά στις θερινές και η διάρκειά τους θα κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων. Επίσης, θα επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά εκ νέου σε όσα αλλάζουν στους κανόνες της αγοράς και, όπως σημείωσε, ενσωματώνονται στο τελικό κείμενο τα εξής: 

Μη καταβολή αντιτίμου από τον πελάτη, εάν δεν έχει εκδοθεί απόδειξη πληρωμής.Επιτρέπεται η πώληση καπνικών προϊόντων, εφημερίδων και περιοδικών από τα σούπερ μάρκετ.Στους τιμοκαταλόγους και στις αποδείξεις σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής προβλέπεται η αναγραφή της τελικής τιμής προ και μετά ΦΠΑ, ενώ θα αναγράφεται και το δικαίωμα μη πληρωμής στον τιμοκατάλογο.Δεν θα χρεώνεται χωρίς προηγούμενη έγκριση-ενημέρωση του καταναλωτή οτιδήποτε τιμολογείται π.χ. ψωμί, νερό.Θα υπάρχει εκτίμηση για το κόστος εργασίας στην προσφορά παροχής υπηρεσιών που λαμβάνει ο καταναλωτής.Ελαττώνονται τα επιτρεπόμενα βάρη στα χύμα προϊόντα, εφόσον δεν υπάρχει το κόστος της συσκευασίας.Λαμβάνονται σειρά μέτρων για να μην εξαπατάται ο καταναλωτής από πειραγμένες αντλίες υγρών καυσίμων. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι ο έλεγχος σε όλα τα στάδια μεταφοράς και εμπορίας υγρών καυσίμων και η ευθύνη όχι μόνο του πρατηριούχου, αλλά και της εταιρείας εμπορίας, του εξουσιοδοτημένου συνεργείου ελέγχου και του κατασκευαστή των αντλιών για την ορθή λειτουργία της αντλίας.Ολοκληρώνεται το αμέσως προσεχές διάστημα η αλλαγή του Αγορανομικού Κώδικα, μια νομοθεσία από το 1946. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εξειδίκευση των προστίμων για παραβάσεις στην αγορά ανάλογα με τη στάθμιση του αδικήματος και της ζημιάς που επιφέρει σε καταναλωτές και αγορά.

 

Keywords
Αναζητήσεις
φυλάξτε τα λεφτα
Τυχαία Θέματα