Debate Χίλαρι- Ντόναλντ: Σκληρός πόλεμος χωρίς νικητή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά το debate που σχολιάστηκε από την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα μαζί με τη «νίκη» της Χίλαρι, ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη μάχη μεταξύ των δύο υποψήφιων για την προεδρία των ΗΠΑ, πιο επιθετική, αλλά χωρίς κάποιον να κερδίζει κατά μέτωπο.

Το debate , που έλαβε χώρα στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, έσπασε όπως ήταν αναμενόμενο τα κοντέρ της τηλεθέασης , με τα περισσότερα βλέμματα να είναι στραμμένα στον οξύθυμο Τραμπ αλλά και στα κρυμμένα όπλα του απέναντι στις επιθέσεις που

θα δεχθεί.

Τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου των Ρεπουμπλικάνων και η θέση του για τους μουσουλμάνους, ήταν από τα πιο μεγάλα όπλα της Χίλαρι που τόνισε πως ο Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου. Όσο για τις γυναίκες και όσα ακούστηκαν στο επίμαχο βίντεο, ο ίδιος φάνηκε μετανιωμένος, λέγοντας πως ήταν μόνο μια χαλαρή κουβέντα ανδρών στα αποδυτήρια για την οποία όμως δεν είναι καθόλου περήφανος. Στην αντεπίθεση πέρασε όμως, φέρνοντας στην επιφάνεια τα περιβόητα μέιλ, για τα οποία και η Χίλαρι εμφανίστηκε να απολογείται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σχετικά με τα μέιλ το επαναλαμβάνω ότι υπήρξε λάθος και το παραδέχτηκα. Δεν θα προσπαθήσω να βρω δικαιολογίες».

Ένα άλλο ζήτημα ήταν η κενή θέση στον Άρειο Πάγο. Η Χίλαρι αφού αναφέρθηκε σε λάθη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είπε πως θα προχωρήσει άμεσα σε διορισμό Ανωτάτου Δικαστή και θα φροντίσει ώστε ο ανώτατος δικαστικός κλάδος να υποστηρίζει τα δικαιώματα στην άμβλωση, αλλά και τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Έσοδα στα ταμεία της Αμερικής μέσω της ανταγωνιστικότητας του πετρελαίου υποσχέθηκε ο Τραμπ, που θα ασχοληθεί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε μια πιο εξελιγμένη μορφή και έτσι θα βοηθήσει στην απαλλαγή της χώρας από το χρέος.

Τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα για το Χαλέπι, ήταν από τα πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν, με τον Ντόλαντ Τραμπ να παραδέχεται πως διαφωνεί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Πενς στο θέμα της Συρίας και παρά το γεγονός πως ο Άσαντ δεν του είναι συμπαθής, βρίσκεται σε θέση να εξουδετερώνει με επιτυχία μαζί με Ρωσία και Ιράν, το Ισλαμικό κράτος.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει περισσότερα από 100 εκ. δολάρια, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα ενώ κατηγορήθηκε από τη Χίλαρι πως δεν είναι ικανός για τη θέση του προέδρου διαχωρίζοντας τον από το σύνολο των Ρεπουμπλικανών.

Και μέσα σε αυτό το debate γεμάτο συγκρούσεις, υπονοούμενα, σκληρές κουβέντες, ένας ακροατής ζήτησε από τους υποψήφιους να μιλήσουν για ένα θετικό στοιχείο του αντιπάλου. Η Κλίντον σχολίασε τη στήριξη των παιδιών του Τραμπ στο πρόσωπό του , ενώ ο ίδιος που αμφισβήτησε την αλήθεια των όσων είπε η Χίλαρι χαρακτηρίζοντας τα «κοπλιμέντο», δήλωσε πως είναι αξιοθαύμαστη η επιμονή της να πείσει το λαό πως αξίζει την προεδρεία.

Στο τέλος, η Χίλαρι είπε στους δημοσιογράφους πως η «χιονοστιβάδα ψευτιάς» του Τραμπ , την άφησε άφωνη. Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση του CNN η υποψήφια των Δημοκρατικών επικράτησε του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου με 57%.

.

Το άρθρο Debate Χίλαρι- Ντόναλντ: Σκληρός πόλεμος χωρίς νικητή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα