«Μάχη» για τη διαπλοκή: Τι θα πουν Τσίπρας-Μητσοτάκης στη Βουλή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι «προβολείς» της πολιτικής επικαιρότητας στρέφονται σήμερα στο Κοινοβούλιο για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που αφορά στη διαφθορά και στη διαπλοκή. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μετωπική αναμένεται να είναι η σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 14:30 θα αρχίσει η συζήτηση, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει ο Πρωθυπουργός τη ώρα που κορυφώνεται ο «πόλεμος» κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις σχετικά

με τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

Η στόχευση του Αλέξη Τσίπρα

«Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω. Μπροστά στον ελληνικό λαό», είχε πει ο κ.Τσίπρας στην ομιλία του στη Κοινοβούλιο όταν κατέθεσε το αίτημα για συζήτηση για τη διαπλοκή.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο εργαζόταν συνεχώς το Σαββατοκύριακο προκειμένου να προετοιμάσει τα θέματα που θα αναπτυχθούν σήμερα. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατήσει είναι οι κουβέντες του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνεργάτες του: «Θα πάμε με όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Ο Πρωθυπουργός δεν θα περιοριστεί μόνο στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και σε διάφορα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς που, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αφορούν στελέχη της αντιπολίτευσης μέχρι και τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί και το ΠΑΣΟΚ με κύριο αποδέκτη των «πυρών» τον πρώην πρόεδρό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, για υποθέσεις όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ.

Τα «βέλη» Μητσοτάκη

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας που όχι μόνο δεν «ξεριζώνει» τη διαπλοκή αλλά δημιουργεί μια νέα θα υποστηρίξει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει για τις επιπτώσεις της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη ενώ θα δώσει μεγάλη έμφαση στη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πει στη Βουλή ότι δεν υπάρχει χειρότερη διαπλοκή από όταν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι οποίες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες, και αυτοί με τη σειρά τους το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω προνομιακής μεταχείρισης στα ΜΜΕ.

Το άρθρο «Μάχη» για τη διαπλοκή: Τι θα πουν Τσίπρας-Μητσοτάκης στη Βουλή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα