Βορίδης: Πάμε στην Τρόικα οπλισμένοι με επιχειρήματα

Το πρωτογενές πλεόνασμα και η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αποτελούν όπλα διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα υποστηρίζει ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε στο naftemporiki.gr

«Έχουμε ζήσει πολλές διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πολλές

σε περιβάλλον πολύ πιο φορτισμένο, πολύ πιο δύσκολο. Λίγες με την ελληνική πλευρά τόσο προετοιμασμένη και οπλισμένη με επιχειρήματα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα έχει εκτελεστεί σωστά δεδομένου ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται και το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιήθηκε».

Αντίθετος με επιπλέον υφεσιακά μέτρα, οριζόντιου χαρακτήρα εμφανίζεται ο Μάκης Βορίδης σημειώνοντας ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα είχαν «τεράστιο κόστος στην απώλεια των εισοδημάτων, στην ανεργία, στην ύφεση». Όμως, υποστηρίζει την ανάγκη διαρθρωτικών παρεμβάσεων προκειμένου να βελτιωθεί ο ρυθμός εισπραξιμότητας των φόρων και να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τη μόνη αποτελεσματική και πραγματιστική θέση. Και γι’ αυτό προσέρχεται χωρίς αμφιβολίες, χωρίς κορώνες, σοβαρή και υπεύθυνη σε αυτόν τον νέο κύκλο συζητήσεων», κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα