Τζιτζικώστας: Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου- Αυτός είναι ο θεσμικός μου ρόλος

Για την απόφασή του να καλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων μίλησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε για την απόφασή του αυτή, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο από Θεσσαλονικείς όσο και από εκπροσώπους των άλλων κομμάτων καθώς και από τον ίδιο τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Αμετακίνητος,

δήλωσε ότι «Δε θα πάρω πίσω την απόφαση», ενώ συμπλήρωσε ότι «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο».

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ», υπογράμμισε.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε και χθες με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση:

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα