Συνεχίζεται η έρευνα για τον Μπεν – Που εστιάζουν οι αρχές της Κύπρου για να τον εντοπίσουν

Μετά από 22 χρόνια, η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ έρχεται και πάλι στο φως με στοιχεία από νέες μαρτυρίες οι οποίες κάνουν λόγο για εντοπισμό του στην Κύπρο.

Στις 24 Ιουλίου του 1991, ο μικρός Μπεν Νίνταμ σε ηλικία 1,5 έτους εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω όπου η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία

και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής».

Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Οι νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για εντοπισμό του Μπεν στην Κύπρο, καθώς όπως φαίνεται υπάρχει φωτογραφικό υλικό από εκκλησία της Λεμεσού, στο οποίο απεικονίζονται τέσσερις Ρομά, μεταξύ των οποίων ένα καστανόξανθο αγόρι με καταγάλανα μάτια ηλικίας από 20 έως 25 ετών, ο οποίος όπως υποστηρίζεται μοιάζει εκπληκτικά στο αγνοούμενο παιδί.

Το εικονιζόμενο παιδί διαμένει στη Λεμεσό σε χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι ενώ ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες από το Δικηγορικό Σύλλογο της Κω, ο νεαρός έφτασε στην Κω από την Ελλάδα για να αποφύγει την έκτιση θητείας στον στρατό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αβρίθη, τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του θα παραχωθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Κω Αλεξάνδρα Μουσούρα, η οποία απασχολείται με την υπόθεση από το 2005 όποτε ο τότε εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός, στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε είχε παραγγείλει τη διενέργεια ερευνών σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λάρισα και στη Βέροια.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινά δημοσιεύματα, ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό του νεαρού ο οποίος φέρεται ότι μοιάζει με τον μικρό Μπεν.

Έχει ήδη δοθεί μήνυμα από την Ιντερπόλ Ελλάδος να εξετασθούν οι πληροφορίες ότι το αγόρι, που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια στην Ελλάδα όταν ήταν ενάμιση έτους πιθανώς να βρίσκεται στην Κύπρο έλαβε η αστυνομία του νησιού.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του, οι παππούδες του μικρού Μπεν δεν έπαψαν να το αναζητούν ενώ ακόμα ξένοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 640.000 ευρώ σαν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει την αλήθεια για τον μικρό Μπεν.

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, επεξεργάζονται αλλά και συγκρίνονται με τις φωτογραφίες που παρέδωσε η Σκοτλαντ Γιαρντ με την εικόνα του Μπεν σε ηλικία 21 χρονών.

Ακόμα υπενθυμίζουμε ότι η 41χρονη μητέρα του Μπεν Νίνταμ αναφέρθηκε στην υπόθεση του γιου της στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» λέγοντας ότι «τώρα ξέρουμε ότι (οι τσιγγάνοι) το κάνουν (κλέβουν παιδιά). Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν», ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι «πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα