Τσίπρας: Θα πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς να έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές

«Με σκληρή διαπραγμάτευση θα πετύχουμε τους στόχους μας, να προστατεύσουμε τους ευάλωτους χωρίς να έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου με επίκεντρο την πορεία των διαπραγματεύσεων, τα κόκκινα δάνεια αλλά και την προσφυγική κρίση. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα να προχωρήσει η χώρα σε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές, με στόχο η κυβέρνηση της αριστεράς

να αφήσει ένα ριζοσπαστικό δείγμα γραφής αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο της διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός επανέλαβε για μια ακόμη φορά την απόφαση να μην υπάρξει καμία υποχώρηση στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων, χωρίς όμως να δώσει και αριθμητικές εξηγήσεις στο τι ακριβώς είναι έτοιμος να υποχωρήσει.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο άφηνε να διαρρεύσει πως το νέο μοντέλο προστασίας των δανειοληπτών θα αφορά ένα ποσοστό της τάξης του 68 με 70%. Σύμφωνα πάντως με την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις συνεχιζόμενες πιέσεις των δανειστών, όλα δείχνουν πως τα ποσοστά αυτά θα μειωθούν με την κυβέρνηση να καταγράφει μια ακόμα υποχώρηση από τις αρχικές της θέσεις.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται η αποτίμηση της χθεσινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ αλλά και το προσφυγικό ενόψει της συνόδου κορυφής Ε.Ε – Αφρικής αύριο και την Πέμπτη στη Μάλτα με τον Αλέξη Τσίπρα να θεωρεί πως η κρίση αυτή εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές φωνές στήριξης του ελληνικού αιτήματος για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων της χώρας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

The post Τσίπρας: Θα πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς να έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα