Αλέξης Τσίπρας: «Αποδείχθηκε πως με σκληρή διαπραγμάτευση μπορούμε να πετύχουμε»

Με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup καταδεικνύει πως η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που, όπως είπε, έχει ανάγκη η κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης

πως θα ήταν καταστροφικό να περιοριστεί η κυβέρνηση απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο. «Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές», επισήμανε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.

Τόνισε πως «στόχος δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές». Όσον αφορά τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είπε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.

The post Αλέξης Τσίπρας: «Αποδείχθηκε πως με σκληρή διαπραγμάτευση μπορούμε να πετύχουμε» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα