Τρώνε σκύλους και γάτες στην Συρία – Λιμοκτονούν με τον εμφύλιο

Δραματική έκκληση για τρόφιμα στην Συρία απηύθυναν στην διεθνή κοινότητα μουσουλμάνοι κληρικοί, οι οποίοι εξέδωσαν ειδικό φετφά, επιτρέποντας στους πιστούς να τρώνε σκύλους, γάτες και γαϊδούρια για να επιβιώσουν.

«Πώς μπορεί ο πλανήτης να κοιμάται με γεμάτα στομάχια, την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που λιμοκτονούν λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Δαμασκό» τόνισε ένας ιμάμης.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες προσκυνητές οδεύουν στην Μέκκα για την μεγάλη μουσουλμανική γιορτή Εϊντ αλ Αντά, χιλιάδες Σύροι

πεθαίνουν από την πείνα.

Σκηνές από τον ελληνικό χειμώνα του ’41 θυμίζει το σκηνικό στο προάστιο Μουανταμίγια της Δαμασκού, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες και η αγροτική περιφέρεια Γκούτα γύρω από την Πρωτεύουσα. Να σημειωθεί ότι παρόμοιοι φετφάδες που επιτρέπουν την κατανάλωση σκοτωμένων γατιών και σκυλιών εκδόθηκαν στις πολιορκίες της Χομς και του Χαλεπιού.

Ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Κρίστοφερ Στόουκς χαρακτήρισε παράλογο να διευκολύνονται οι επιθεωρητές χημικών όπλων για να ταξιδεύουν σε όλη την Συρία και ταυτόχρονα να μπλοκάρονται τα κονβόι τροφίμων για τους λιμοκτονούντες κατοίκους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα