Τη σχέση του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής με το μυστηριώδες κοντέινερ στον Πειραιά εξετάζουν οι Αρχές

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκε χθες η Αστυνομία σε δύο σπίτια που ανήκουν στον άφαντο - από το καλοκαίρι - επιχειρηματία πρώην συνεργάτη του Βίκτωρος Ρέστη, Αναστάσιου Πάλλη.

Μάλιστα όπως δημοσιεύει και η εφημερίδα «Τα Νέα», παρατημένο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά βρίσκεται τους τελευταίους μήνες κοντέινερ-μυστήριο που συνδέεται με τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στα χέρια

της η εφημερίδα φαίνεται ότι το κοντέινερ έπρεπε να παραληφθεί από το ίδρυμα στο οποίο πρόεδρος είναι ο Αναστάσιος Πάλλης, τον Μάρτιο, οπότε και έφτασε στο Ικόνιο. Ωστόσο, κανένας δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Το χρονικό

Το κοντέινερ-μυστήριο άρχισε να απασχολεί τις αρμόδιες Αρχές, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Σχεδόν ένα μήνα μετά την έλευση του «ορφανού» κοντέινερ στο Ικόνιο διενεργήθηκε έφοδος αστυνομικών στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στο Κορωπί και στις 9 Απριλίου εκεί βρέθηκαν 52 μη λειτουργικά όπλα για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες, ενώ έλειπαν άλλα 27 που είχαν άδειες. Έγκυρες πηγές επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» πως ο όρος «μη λειτουργικό όπλο» δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ρεπλίκα ή ότι είναι εντελώς ακίνδυνο, αφού με την προσθήκη ενός και μόνο εξαρτήματος, μερικές φορές πολύ απλού, μπορεί το όπλο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει το κοντέινερ-μυστήριο από το βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε στα τέλη Φεβρουαρίου ο Βρετανός Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι, πρώην συνέταιρος του επιχειρηματία, προχώρησε σε μήνυση εναντίον του. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Βρετανός, του χρωστούσε αμοιβές ενός έτους για μία εταιρεία κατά της πειρατείας που είχε συστήσει για λογαριασμό του. Οταν ο Στέισι έφτασε στην Ελλάδα για να απαιτήσει τα χρήματά του «κρατήθηκε παράνομα από τρία άτομα» στον χώρο των διαβατηρίων του αεροδρομίου, ενώ κατέθεσε ότι ένας από τους τρεις ήταν και ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Η σφραγίδα του κοντέινερ φαίνεται πως παραμένει άθικτη από την αρχή του ταξιδιού, γεγονός που σημαίνει ότι οι Αρχές στη Μάλτα, όπου ήταν ο σταθμός μεταφόρτωσης, δεν την έσπασαν για να ελέγξουν το περιεχόμενο.

«ΤΑ ΝΕΑ» επιχείρησαν με τη βοήθεια πηγών τους σε ελεγκτικούς φορείς να εντοπίσουν τη διαδρομή του κοντέινερ-μυστηρίου, όμως, κατά τις προσπάθειες αυτές παρουσιάστηκαν διάφορα ανεξήγητα εμπόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναφέρουν ότι σε γειτονικό χώρο από αυτόν που βρίσκεται το εμπορευματοκιβώτιο-μυστήριο υπάρχει και δεύτερο κοντέινερ με τελικό αποδέκτη το ίδιο ίδρυμα και τον εξαφανισμένο έλληνα επιχειρηματία.

Τι βρήκαν οι Αρχές στη βίλα του Αναστάσιου Πάλλη

Είκοσι πυροβόλα όπλα, εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες - στιλέτα), δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) βρέθηκαν χθες το απόγευμα στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα, αλλά και σε σπίτι που διατηρεί στο Παλαιό Φάληρο.

Για όλα τα πυροβόλα όπλα διέθετε κυνηγετικές άδειες, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε ήδη, τα επτά από αυτά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των κυνηγετικών, ενώ εξετάζεται αν ισχύει το ίδιο και για τα υπόλοιπα δεκατρία. Η έρευνα στα δύο σπίτια του φυγόδικου έγινε από κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία δικαστικού λειτουργού, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα