«Τρίποντο» με άγχος, ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 2-1

Ο ΠΑΟΚ τα χρειάστηκε κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά και στο άγχος του +1 από τον Ολυμπιακό που τον κυρίευσε καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα στην Τούμπα. Αποδοκιμασίες από τους 7.000 οπαδούς των «ασπρόμαυρων» που έδωσαν το παρών στο γήπεδο...

Η εικόνα του ματς

Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερά επηρεασμένος από την

ήττα - αποκλεισμό στο Europa League από τη Γκιγκάμπ στην Τούμπα και ιδιαίτερα αγχωμένος καθώς ο Ολυμπιακός τον είχε πλησιάσει στον έναν βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν προσέφεραν θέαμα και δεν ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία του κόσμου να πάρει εύκολη νίκη και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποδοκίμασαν εντόνως τους παίκτες της ομάδας για την κακή εμφάνιση.

Τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58' ο Παπαδόπουλος βρήκε τον Περέιρα που έγινε σέντερ φορ στη φάση, γύρισε ωραία και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια του αγώνα η Κέρκυρα βρήκε την ισοφάριση με τον Ναγιάρ στο 70', ύστερα από κόντρα στα πόδια του Τζαβέλλα. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το άγχος του και με τον Κάτσε στο 82 πήρε τους τρεις πόντους και αποκατάστησε τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στο +4.

Η ανάλυση του ματς

Η σύνθεση και το σύστημα των ομάδων

Με 4-4-2 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος. Δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο της άμυνας ο Τζαβέλας και ο Βίτορ. Κεντρικοί χαφ οι Κάτσε και Τζανδάρης. Δεξιά ο Ποζατζίδης, αριστερά ο Περέιρα και στην κορυφή ο Κουλούρης με τον Παπαδόπουλο.

Με 4-2-3-1 η Κέρκυρα. Κάτω από τα δοκάρια ο Σέτκους. Δεξιά ο Γκόμεζ, αριστερά ο Ντιόγκο και στο κέντρο της άμυνας ο Ντιμιτρόβσκι και ο Βενέτης. Στα χαφ ο Καρντόζο με τον Νάγιαρ. Πιο μπροστά και δεξιά ο Καγιούτ, αριστερά ο Κόντος και πίσω από τον Χαβίτο ο Ζορμπάς.

Κακό πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά στη συνέχεια του ματς ο ρυθμός χάθηκε, οι φάσεις έλειπαν και έτσι τα πρώτα 45 λεπτά κινήθηκαν στην μετριότητα. Βέβαια η Κέρκυρα έχει κάθε λόγο να παραπονιέται για την φάση στο 39° λεπτό, με τον επόπτη να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Ζορμπά, ο οποίος καλυπτόταν. Ο βοηθός του Μιχάλη Κουκουλάκη έκανε λάθος και δεν άφησε τον Ζορμπά να ολοκληρώσει την προσπάθειά του καθώς έβγαινε μόνος του απέναντι στον Γλύκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Τούμπα βρέθηκαν 7.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπου στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες για το κακό πρώτο ημίχρονο, την έλλειψη δημιουργίας φάσεων, γκολ και θεάματος.

Δεύτερο ημίχρονο με αλλαγές

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είδε ότι η ενδεκάδα δεν τραβάει και έβαλε στο ματς τον Αθανασιάδη αντί του Κουλούρη και τον Ρατς αντί του Σπυρόπουλου. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν πιο πιεστικός και πιο ορεξάτος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο που του έλειπε η ενέργεια στο παιχνίδι. Όλη η διάθεση που έδειξε μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Περέιρα να γίνεται σέντερ φορ να εκμεταλλεύεται την πάσα του Παπαδόπουλου και να ανοίγει το σκορ στο 58'.

Ισοφάριση και ανατροπή

Η Κέρκυρα από το 68' μέχρι το 70 πίεσε για την ισοφάριση , σφυροκόπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να μείνει απαραβίαστη. Στο 68΄ ο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά, ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαρκόβσκι και πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γλύκο, όμως στο 70' ήταν η τρίτη και φαρμακερή με το σουτ του Ναγιάρ να κοντράρει στον Τζαβέλα και να καταλήγει στα δίχτυα. Το άγχος είχε μεταφερθεί για τα καλά στην πλευρά των γηπεδούχων όμως ο Κάτσε με βολίδα επανέφερε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού στο σκορ και χάρισε το «τρίποντο» στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

The post «Τρίποντο» με άγχος, ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 2-1 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα