Ποιο ντέρμπι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 3-0

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν αυτό ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» με τους «διαβόλους» να κερδίζουν τη Λίβερπουλ με 3-0. Για άλλο ένα ακόμη ντέρμπι ο Ντε Χεά ήταν εξαιρετικός και κράτησε στο μηδέν τους «Reds»...

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πατήσει γκάζι, παίρνει συνέχεια νίκες και δεν σταματάει με τίποτα και αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική απειλή για την συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι και την πρωτοπόρο, Τσέλσι, ενώ συν τοις άλλοις η θέση που οδηγεί στο Champions League

είναι δεδομένη, αφού όπως έχουν τα πράγματα, ούτε η Σαουθάμπτον, αλλά ούτε η Άρσεναλ φαντάζουν ικανές να την απειλήσουν.

Από την άλλη η Λιβερπουλ είναι «τελειωμένη» πριν αλλάξει ο χρόνος. Η είσοδος στο Champions League αλλά και η πεντάδα μοιάζει ως ένα όνειρο άπιαστο, ενώ είναι επτά βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη ερχόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» θέλει μόνο νίκη.

Οι «Reds» του Μερσεϊσάιντ ήταν για άλλη μια ακόμη φορά κάκιστοι, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και μόλις οι Βαλέντσια και Γιανγκ ανέβαιναν στην επίθεση, έχαναν την αμυντική τους ισορροπία. Βέβαια και η Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα δεν ήταν και τόσο καλή, αφού μόλις στο 6' πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή.

Στο 11' η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, ο Στέρλινγκ βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Χέα, όμως ο Ισπανός απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ. Ο Βαλέντσια ανέβηκε, έβγαλε την μπάλα έξω στο Ρούνεϊ και ο αρχηγός της ομάδας του Μάντσεστερ με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως ο Ντε Χέα δεν είχε κανένα πρόβλημα στις προσπάθειες τον Τζέραρντ και Στέρλινγκ. Η Γιουνάιτεντ πριν κλείσει το ημίχρονο «σφράγισε» τη νίκη της. Στο 41' αυτή το φορά ο Γιανγκ από τα αριστερά, ανέβηκε σέντραρε ο Φαν Πέρσι πήρε την κεφαλιά και ο Μάτα την έστειλε στα δίχτυα της Λίβερπουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ είχε να διαχειριστεί το 2-0 που αποκόμισε από το πρώτο μέρος, αλλά και να κρατήσει τη Λίβερπουλ μακριά από το γκολ. Το δεύτερο σκέλος το ανέλαβε ο Ντε Χέα και το πρώτο ο Φαν Πέρσι που με γκολ στο 70', ύστερα από ασσίστ του Μάτα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς (89' ΜακΝερ), Κάρικ, Έβανς, Φελαϊνί, Μάτα, Βαλένσια, Γιάνγκ, Ρούνεϊ (78' Φαλκάο), Φαν Πέρσι, Γουίλσον (71' Αντέρ Ερέρα).

Λίβερπουλ:Τζόουνς, Γκλεν Τζόνσον (26' Τουρέ), Σκρτελ, Λόβρεν, Τζέραρντ, Τζο Άλεν, Χέντερσον, Αλμπέρτο Μορένο (68' Μάρκοβιτς), Κοουτίνιο, Λαλάνα (46' Μπαλοτέλι), Στέρλινγκ.

The post Ποιο ντέρμπι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 3-0 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα