Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ

12:41 9/2/2016 - Πηγή: KoolNews


Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη, η Γερμανίδα καγκελάριος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τις επαφές της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Τουρκία που αφορούσαν τους πρόσφυγες.

Από

την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε, επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.

«Η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, για τις διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση».

The post Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα