Τι ετοιμάζει πάλι ο David Lynch;

Οι πειραματισμοί του David Lynch δεν λένε να σταματήσουν, καθώς μετά τον κινηματογράφος και τη μουσική, σειρά τώρα παίρνει μια ακόμα “ερωμένη” του: η φωτογραφία.

Από την Ειρήνη Νικοπούλου

Αφού άφησε για πάντα ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο δημιουργός του “Mullholad Drive”, του “Blue Velvet”, του “Lost Highway”, αποφάσισε να μεταφέρει τους συμβολικούς πειραματισμούς του και στις υπόλοιπες τέχνες.

Μόλις τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το

solo μουσικό project με τίτλο “Crazy Clown Time”, που είναι κατά βάση η προσωπική του προσέγγιση στον όρο μοντέρνο blues (σκέψου αινιγματικούς στίχους, υποτονικές μελωδίες, έντονους πειραματισμούς). Ακούγοντάς το, υποψιάζεσαι ότι πρόκειται για soundtrack κάποιας αλλόκοτης και μυστηριώδους ταινίας. Μπορείς όμως να το ακούσεις εδώ και να σχηματίσεις τη δική σου άποψη.

Κι αν αυτό σου φάνηκε too much για έναν 65αρη που κατέκτησε τον κόσμο με το “λιντσεϊκό του στιλ” και άλλαξε για πάντα τον όρο “συμβολισμός” στον κινηματογράφο, ο David δείχνει να μην εξαντλεί τη φαντασία του και να μην εξαντλείται στην προβλέψιμη ζωή ενός καλοζωισμένου (πια) και αναγνωρισμένου σκηνοθέτη. Πρόσφατα ανέλαβε τη φωτογράφιση της νέας διαφημιστικής καμπάνιας για τη σαμπάνια Dom Perignon, για τις ανάγκες τις οποίας ζήτησε να ξεναγηθεί και να δουλέψει στον χώρο όπου η σαμπάνια ξεκίνησε να παράγεται τον 17ο αιώνα.

Στην μικρού μήκους ταινία που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του Lynch στο χώρο, ο ίδιος είπε: “Λατρεύω τον πειραματισμό γιατί προϋποθέτει ότι δοκιμάζεις κάτι, βλέπεις πώς είναι αντιδράς σε αυτό και στη συνέχεια βλέπεις αν υπάρχει μια νέα ιδέα που μπορεί να γεννηθεί από αυτό και προχωράς στο επόμενο επίπεδο. Είναι μια διαδικασία θέσης και άρσης, μια διαδρομή όπου δοκιμάζεις διάφορα πράγματα μέχρι να δεις τι είναι τελικά αυτό που σε ενθουσιάζει”.

Διαβάστε ακόμα:

* Tom Waits: Bad as Him

* Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα