Τα άλμπουμ που περιμένουμε το 2012

09:30 2/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Η χρονιά που έρχεται ξέρουμε όλοι, πάνω-κάτω, ότι θα έχει τα προβλήματά της. Το καλό είναι όμως ότι μας φέρνει και μερικά πολύ καλά άλμπουμ.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Σε αρκετά πράγματα δεν περιμένουμε πολλά από το 2012. Το ξέρουμε ότι η κρίση και τα οικονομικά προβλήματα θα μας βασανίσουν αρκετά, το άγχος για την επόμενη μέρα θα είναι μεγάλο, ενώ η επιβίωση θα είναι συνεχώς στο μυαλό μας. Καμιά παρηγοριά; Ε, αν είσαι φίλος της μουσικής, τουλάχιστον από το νέο έτος μπορείς να περιμένεις ορισμένες πολύ καλές κυκλοφορίες.
Ok, δεν θα έχουμε άλμπουμ όπως το “El Camino”

των Black Keys ή το “Suck It and See” των Artic Monkeys, αλλά ορισμένες δουλειές θα μας φτιάξουν τη διάθεση. Πάμε να δούμε τα 10 πιο αναμένόμενα άλμπουμ του 2012.


The Big Pink
Πριν από περίπου 3 χρόνια έκαναν την έκπληξη με το “A Vrief History of Love” και κομμάτια όπως το “Velvet”. Τώρα το δίδυμο από το Λονδίνο επιστρέφει με τη νέα του δουλειά “Future This” και πολλοί μιλάνε για ένα υπέροχο electro pop δίσκο.


Of Montreal
Το συγκρότημα από τις ΗΠΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αλλάζει το στυλ του με τέτοια άνεση, χωρίς όμως να χάνει την ποιότητά του. Και στο 11ο δίσκο τους “Paralytic Stalks” περιμένουμε να δούμε κάτι εντελώς φρέσκο.


Band Of Skulls
Τρία χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του παρθενικού τους δίσκου και η 3αδα από τη Μεγάλη Βρετανία επιστρέφει με το “Sweet Sour”. Και το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε να ακούσουμε έναν συνδυασμό rock και blues.


Kaiser Chiefs
Η περσινή δουλειά τους “The Future is Medieval” μπορεί να ήταν η λιγότερο εμπορική τους, αλλά σίγουρα ήταν η πιο ώριμή τους. Και από το νέο τους δίσκο “Star the Revolution Without Me” περιμένουμε μια νέα απόδειξη ότι οι Kaiser Chiefs ξέρουν να γράφουν και μη χαζοχαρούμενα κομματάκια.


50 Cent
Μετά από 3 χρόνια απουσίας το κακό παιδί της hip-hop σκηνής ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δισκογραφία με το 5ο του άλμπουμ. Ο τίτλος του ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά όλοι περιμένουν να δουν αν ο γνωστός rapper συνεχίζει να μετατρέπει σε χρυσό ότι αγγίζει.


Franz Ferdinand
Ο Alex Kapranos και η παρέα του, αφού το 2004 εντυπωσίασαν με το πρώτο ομώνυμο δίσκο τους, στη συνέχεια χάθηκαν λίγο στους πειραματισμούς και την εμπορικότητα. Αλλά το 2012 θέλουν να δουν τις μετοχές του να απογειώνονται στο μουσικό χρηματιστήριο. Το θέμα είναι αν θα τα καταφέρουν.


Madonna
Η βασίλισσα της pop, 4 χρόνια μετά το “Hard Candy” ετοιμάζεται να δείξει για μια ακόμη φορά γιατί βρίσκεται τόσα χρόνια στην κορυφή. Τον Μάρτιο θα είναί έτοιμος ο νέος δίσκος της και το θέμα είναι τι νέο θα παρουσιάσει.


Dr. Dre
Δεκατρία χρόνια πέρασαν από τότε που παρουσίασε το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ και ο γκουρού του hip-hop έρχεται με το “Detox”. Ένα άλμπουμ που δουλεύει περίπου μια 10ετία και όλοι περιμένουν να δουν αν θα είναι αριστούργημα ή φούσκα.


The XX
Το 2009 έκαναν την έκπληξη με τον ομώνυμο δίσκο τους. Τώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα