Στην Βουλή η «υποχρεωτική αργία» των υπαλλήλων που αρνούνται να καταγραφούν στην διαθεσιμότητα

Την προθεσμία του υπουργείου Παιδείας έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων με σκοπό να καταγραφούν.

Προγραμματισμένη είναι για σήμερα η συζήτηση επί των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή, προκειμένου να ψηφισθεί η τροπολογία που προβλέπει αργία για όποιον διοικητικό υπάλληλο δεν συμπληρώσει τα στοιχεία του.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ Πανεπιστημίων πρέπει να συμπληρώσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονική

πλατφόρμα που ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας και ανέβασε χθες το πρωί τα τυπικά τους προσόντα, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή να συντάξει τη λίστα με τα 1349 ονόματα που τελικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η πρόσκληση του υπουργείου αφορά στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης και Θεσσαλίας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι από πλευράς τους, συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους έως το τέλος της εβδομάδας. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ έχουν προγραμματίσει για σήμερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 12 το μεσημέρι.

Οι Πρυτάνεις δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω πάντως και είναι αποφασισμένοι να πάνε έως το ευρωκοινοβούλιο καθώς αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τέλος, η αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνεται «μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα