Φούχτελ στο koolnews.gr: Τα πάτε περίφημα- Έρχονται σύντομα πολύ θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση απέδωσε ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και της διμερούς συνεργασίας με τη Γερμανία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κοκκόλης

«Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά έχουμε δει μεγάλη εξέλιξη στο ελληνικό πρόγραμμα, ιδίως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων που έχει μεγάλη επίπτωση στην οικονομική πορεία της χώρας. Επίσης διαπιστώσαμε πως παρά τη μεγάλη ανεργία οι αλλαγές έχουν αποτέλεσμα και σύντομα θα έχουμε

πολύ θετικές εξελίξεις» προανήγγειλε ο Χανς Γιοακίμ Φούχτεμ, μιλώντας στο koolnews.gr

Ο κ. Φούχτελ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ίδιας της Γερμανίας η οποία το 2000 είχε 5,2 εκατομμύρια ανέργους αλλά με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε μείωσε τον αριθμό αυτό στο μισό σε μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη και ενεργοποίηση του δυναμικού της χώρας.

«Διαπιστώσαμε πως μετά την πτώση του Τείχους υπήρξαν πεδία όπου τα ανατολικά κρατίδια σημείωναν καλύτερες επιδόσεις από τη Δυτική Γερμανία» σημείωσε με νόημα ο Βαυαρός υφυπουργός και τόνισε πως και η Γερμανία έχει πολλά να διδαχθεί από την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση η συνεργασία δεν γίνεται με όρους ισχύος.

Έχουν μπει οι βάσεις για πολλές συνεργείες οι οποίες αυτονομούνται να θα συνεχίσουν και μετά το Μνημόνιο, τόνισε ο κ. Φούχτελ επισημαίνοντας πως ήδη καταγράφονται πολύ σημαντικά αποτελέσματα όπως πχ. στον τομέα διαχείρισης των απορριμάτων και την μετεκπαίδευση των εργαζομένων.

«Δημιουργούμε μια επαφή και μια φιλία μεταξύ των δύο χωρών που μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει τη δική της δυναμική» τόνισε ο Βαυαρός υφυπουργός υπενθυμίζοντας την πολύ καλή σχέση που έχει αναπτύξει η Γερμανία με τη Γαλλία όπου πάνω από 2.000 επιχειρήσεις συνεργάζονται.

«Θέλω να σας ενθαρρύνω» ήταν το μήνυμα του κ. Φούχτελ προς τον ελληνικό λαό ο οποίος σημείωσε πως τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά ιδίως στον τομέα των εξαγωγών όπου καταγράφεται άνοδος 20% ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή την πορεία του τουρισμού.

Ερωτηθείς αν το αποτέλεσμα όλων αυτών των θετικών εξελίξεων θα είναι ένα κούρεμα χρέους- το οποίο θα αφορά τον επίσημο τομέα, ο κ. Φούχτελ παρέπεμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αντίθετα επέμεινε πως αυτό που χρειάζεται αυτή η στιγμή η Ελλάδα είναι η συμμαχία δυνάμεων και η εργασία όλων για την επιτυχία της χώρας. «Εμείς ως φίλοι σας στηρίζουμε και μοιραζόμαστε τεχνογνωσία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα φαίνεται πως οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν περνούν απαρατήρητες από το Βερολίνο. Ο κ. Φούχτελ παρά το γεγονός ότι δεν σχολίασε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξέφρασε τον προβληματισμό και την αγωνία του για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα