Σαρωτικές αλλαγές στην φορολόγηση – 45,6 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουμε το 2014

Δεκατρείς αλλαγές στη φορολόγηση θα υπάρξουν από το 2014 και η εφορία θα επιβάλλει σε 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους να πληρώσουν 45,6 δισεκατομμύρια ευρώ.Το συγκεκριμένο ποσό που θα εισπράξει η εφορία είναι αυξημένο 1,258 δις από το 2013. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων όπως επίσης και η φορολογία εισοδήματος καθώς θα υπάρξει κατάργηση του αφορολόγητου για όλους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα

της εφημερίδας Τα Νεα, θα υπάρξει τέλος στις φοροαπαλλαγές, όπως επίσης και στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους. Θα ισχύσει ξεχωριστή κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα αυξηθούν οι φόροι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θα φορολογούνται όλα τα ακίνητα από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και θα υπάρξει αυτοτελής φορολόγηση ενοικίων. Θα ισχύσει ο φόρος υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και μετοχών ενώ θα μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων στο 3%. Ταυτόχρονα θα υπάρξει επιστροφή του πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων.

Θα ισχύσει συμπληρωματικός φόρος για περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ ενώ θα δημιουργηθεί ο «Μεγάλος Αδερφός» για τις καταθέσεις και θα υπάρξουν πρόστιμα «φωτιά» για φορολογικές παραβάσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος θα συνεχιστεί η συλλογή αποδείξεων και θα πρέπει να κρατάνε βιβλία οι αγρότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα