Σε άλλη γη σ΄ άλλα μέρη – Αυτοί είναι οι πιο πολυταξιδεμένοι Έλληνες πολιτικοί

Μετά από το σάλο που ξέσπασε με το ταξίδι του Μιχάλη Λιάπη στην Μαλαισία, ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα «ταξίδια και πολιτικοί» οπότε ας δούμε τους πιο πολυταξιδεμένους εκπροσώπους του έθνους.Κατά τη διάρκεια του 2013, οι επίσημες αποστολές της Βουλής έκαναν περισσότερα από 160 ταξίδια, σχεδόν κάθε δύο εργάσιμες μέρες, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά. Ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε διεθνείς συναντήσεις, ταξίδεψαν από το Πεκίνο ως τη Νέα

Υόρκη και από την Μόσχα και την Ιορδανία μέχρι το Τατζικιστάν και την Ραμάλα, ξεπέρασαν τους 80.

Ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που βάσει των επισκέψεων εκτός συνόρων, μπαινόβγαιναν στη χώρα πάνω από μία φορά το μήνα. Πάντως οι περισσότεροι περιορίστηκαν σε ένα με δύο ταξίδια τα οποία ήταν σε εργασιακούς προορισμούς, όπως οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Τα σκήπτρα κρατάνε οι βουλευτές της ΝΔ με 46 από αυτούς να φιγουράρουν στη λίστα με τους ταξιδιώτες. Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην αντίστοιχη λίστα, τρεις από τη ΔΗΜΑΡ, δύο από το ΚΚΕ όπως επίσης φιγουράρει και το όνομα της ανεξάρτητης Θεοδώρας Τζάκρη.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης: Γιώργος Καλαντζής, Ντόρα Μπακογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή είναι στην πρώτη τριάδα με 11 ταξίδια ο καθένας για το 2013. Ένα λιγότερο έχει πάει η Έλενα Ράπτη ενώ ο Άρης Σπιλιωτόπουλος έχει ταξιδέψει εννέα φορές. Ο Μάκης Βορίδης και η Κατερίνα Παπακώστα έχουν πάει από επτά ταξίδια ο καθένας. Ένα λιγότερο έχει πάει ο Τάσος Νεράτζης ενώ οι βουλευτές: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σπύρος Ταλιαδούρος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βαγγέλης Μπασιάκος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχουν πάει από πέντε ταξίδια ο καθένας.

Ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Τσιάρας και ο Δημήτρης Τσουμάνης έχουν πάει από τέσσερα ταξίδια ο καθένας. Τρία ταξίδια έχουν κάνει οι: Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντώνης Μπέζας, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Ανδρέας Ψυχάρης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Χρήστος Δήμας, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κώστας Τζαβάρας.

Ο Γιώργος Ορφανός, ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Κώστας Σρέκας, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έχουν περάσει τα σύνορα δύο φορές μέσα στο 2013. Όσον αφορά τους βουλευτές που πήγαν ένα ταξίδι, αυτοί είναι οι: Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Τασούλας, Γιώργος Στύλιος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ηλίας Βλαχογιάννης, Βασίλης Υψηλάντης, Χρήστος Κέλλας, Δάνης Τζαμτζής, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Διονύσης Σταμενίτης, Κώστας Κατσαφάδος, Κώστας Μαρκόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής με τα περισσότερα ταξίδια είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης που έχει περάσει τα σύνορα 14 φορές. Ο Πέτρος Τατσόπουλος έχει πάει ταξίδι 13 φορές και ο Γιάννης Δραγασάκης 11. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Γιώργος Βαρεμένος έχουν πάει ταξίδι από πέντε φορές ο καθένας ενώ από ένα ταξίδι έχουν κάνει οι: Ρένα Δούρου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αγνή Καλογέρη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Χαρά Καφαντάρη.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος είναι ο πιο πολυταξιδεμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθώς έχει περάσει τα σύνορα 16 φορές το 2013. Επτά ταξίδια έχει κάνει ο Κώστας Σιφουνάκης και τέσσερα ο Δημήτρης Σαλτούρας. Ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Γιάννης Δριβελέγκας και ο Παναγιώτης Ρήγας έχουν πάει από τρία ταξίδια ο καθένας ενώ ένα λιγότερο έχει κάνει ο Χρήστος Γκόγκας. Από ένα ταξίδι έχουν πάει οι βουλευτές: Απόστολος Κακλαμάνης, Γιώργος Ντόλιος και Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς έχει ταξιδέψει επτά φορές ενώ από το ίδιο κόμμα ο βουλευτής Γιώργος Νταβρής έχει πάει ένα ταξίδι λιγότερο. Ο Τέρενς Κουίκ έχει ταξιδέψει πέντε φορές, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δύο φορές ενώ από ένα ταξίδι έχουν πάει οι: Μίκα Ιατρίδη και ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, η Μαρία Γιαννάκη έχει πάει δέκα ταξίδια ενώ ο Βασίλης Οικονόμου και η Νίκη Φούντα έχουν ταξιδέψει μία φορά μέσα στο 2013. Η Λιάνα Κανέλλη και ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, έχουν κάνει πέντε και ένα ταξίδι αντίστοιχα. Οι ανεξάρτητες βουλευτίνες Θεοδώρα Τζάκρη και Ραχήλ Μακρή, έχουν κάνει έντεκα και δύο ταξίδια αντίστοιχα.

Από τα παραπάνω αναλυτικά στοιχεία, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο πιο πολυταξιδεμένος βουλευτής για το 2013, είναι ο Κώστας Τριαντάφυλλος του ΠΑΣΟΚ που πέρασε τα σύνορα συνολικά 16 φορές. Δεύτερος έρχεται ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης με 14 ταξίδια ενώ τον ακολουθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος με 13. Ο Γιάννης Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταξιδέψει έντεκα φορές όπως επίσης και οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Καλαντζής, Ντόρα Μπακογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή. Έντεκα ταξίδια έχει κάνει και η ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη.

Ακολουθούν με δέκα ταξίδια οι: Μαρία Γιαννάκη της ΔΗΜΑΡ και η Έλενα Ράπτη της ΝΔ. Από επτά έχουνε κάνει οι δύο βουλευτές της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και Κατερίνα Παπακώστα όπως επίσης Ο Νίκος Σιφουνάκης του ΠΑΣΟΚ και ο Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ. Ένα λιγότερο ταξίδι έχουν κάνει οι: Τάσος Νεράντζης της ΝΔ και Γιώργος Νταβρής των ΑΝΕΛ.

Από πέντε ταξίδια έχουν κάνει οι: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βαγγέλης Μπασιάκος και Σπύρος Ταλιαδούρος από τη ΝΔ. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει και αυτός πέντε ταξίδια, όπως επίσης και ο Τέρενς Κουίκ των ΑΝΕΛ και η Λιάνα Κανέλη του ΚΚΕ.

Keywords
θεοδωρα τζακρη, ντορα μπακογιαννη, γιαννης κεφαλογιαννης, αδωνις γεωργιαδης, ζωή κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλη, νέα, βρυξέλλες, νεα δημοκρατια, συριζα, δημαρ, ΚΚΕ, αρης, δραγασάκης, ΠΑΣΟΚ, κανελλη, κακλαμανης, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, νοτης σφακιανακης, σταυρος δημας, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, παραπολιτικα, ζωή κωνσταντοπούλου, δραγασάκης, ρενα δουρου, δουρου, βουλευτες, υψηλαντης, το θεμα, θεμα, ιορδανια, ρηγας, αδωνις, αννα, βγαινει, βοριδης, βρυξέλλες, γαβριηλ, δωδεκα, ελενα, επτα, ερχεται, ζωη, ιδιο, θεοδωρα, κομμα, λιανα κανελλη, μαλαισια, μητσοτακης, μιλτιαδης, μοσχα, μαρια, νεα υορκη, νικη, ντορα, ονομα, παφιλης, πεκινο, ραχηλ, σαββας, σαχινιδης, ταξιδια, τασος, τρια, φεβρωνια, φουντα, φορα, χρηστος, χαρα, ψυχαρης, δημητρης, εννεα, χωρα, κωστας, λαζαρος, μια φορα, ορφανος, σπυρος, ταξιδι, θανασης
Τυχαία Θέματα