Πύρινη κόλαση στην Ισπανία: Στη θάλασσα έφτασαν οι φλόγες

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η περιοχή Κάμπο ντε Σαν Αντόνιο στο Αλικάντε της Ισπανίας όπου μαίνεται από χθες μια μεγάλη πυρκαγιά. Περίπου 1.400 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, εκ των οποίων 1.000 είναι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης Ντένια.

Πολλοί από τους κατοίκους στεγάζονται προσωρινά στο αθλητικό κέντρο Τζόαν Φουστέρ ενώ κανείς δεν είναι σε θέση ακόμη να παράσχει πληροφορίες για το πότε θα μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν ξανά στα σπίτια τους.

«Αυτό εξαρτάται από το πώς θα κινηθούν οι ριπές του ανέμου και τις καιρικές συνθήκες κατά

τη διάρκεια της νύχτας» δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε για τη σωτηρία 25 κολυμβητών που είχαν εγκλωβιστεί στο ποτάμι Κόβα Πάλλα στο θαλάσσιο καταφύγιο της περιοχής.

Επί του παρόντος, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η μεγάλη πυρκαγιά είναι έργο εμπρηστών ενώ σύμφωνα με δημοτικές πηγές δύο κτίρια έχουν γίνει στάχτη. Ένα από αυτά μάλιστα ήταν ένα Αναγεννησιακό κτίριο από την εποχή του 17ου αιώνα.

Η πυρκαγιά έχει ξυπνήσει στους κατοίκους της περιοχής εφιαλτικές μνήμες από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή στις 16 Αυγούστου 1999 και έκαψε 900 εκτάρια μεταξύ της Ντένια και της Τζάβεα.

Εκείνη η πυρκαγιά διαπιστώθηκε ότι ήταν έργο εμπρηστών γιατί ξέσπασε ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικές εστίες. Κάτι ανάλογο φοβούνται οι κάτοικοι ότι έχει συμβεί και τώρα αφού οι φλόγες ξεπήδησαν από την ίδια περιοχή.

The post Πύρινη κόλαση στην Ισπανία: Στη θάλασσα έφτασαν οι φλόγες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα