«Βόμβα» από την Λαγκάρντ: Όταν μίλησα για τους Έλληνες φοροφυγάδες απείλησαν να με σκοτώσουν

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα στην Ελλάδα.

Μιλώντας στους Financial Times, η Κριστίν Λαγκάρντ έβαλε μία νέα βόμβα στο εσωτερικό της Ελλάδας λέγοντας πως όταν

μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες δέχτηκε απειλές για την ζωή της. Μάλιστα, αποκάλυψε πως λόγω των απειλών, αυξήθηκε η προσωπική της φρουρά προκειμένου να μην πάθει κάτι σοβαρό.

O δημοσιογράφος των Financial Times κατά την διάρκεια της συνέντευξης παρότρυνε την Κριστίν Λαγκάρντ να σχολιάσει την κριτική που έκανε στους Έλληνες φοροφυγάδες και τότε εκείνη του είπε: «καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί όπως ξέρετε στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου». Πάντως η Λαγκάρντ δεν έμεινε σε αυτό και αναρωτήθηκε με νόημα: « Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας; Οι άλλοι; Δεν νομίζω». Με τη φράση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά εξέφρασε την πεποίθηση πως οι παραπάνω δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελλάδα.

Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ θέλησε να ανάψει φωτιές σήμερα, ακριβώς τρία χρόνια μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο δημοσιογράφος των Financial Times σχολίασε ότι είναι μία πολύ δυναμική και αποφασιστική γυναίκα, κάτι που του φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο παρήγγειλε στον σερβιτόρο όταν οι δυο τους δειπνούσαν στο εστιατόριο.

Σχετικά με το πως ανέλαβε τα καθήκοντα της και το σκάνδαλο με τον Ντομικίκ Στρος Καν, η Λαγκάρντ αρκέστηκε να πει πως «ήταν μία περίεργη στιγμή. Το σκάνδαλο τελείωσε, κανένας δεν μιλάει πια γι αυτό». Η ίδια θέλησε να σχολιάσει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ξεπεράσει κάποια από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά «έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά ακόμα».

Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως τον τελευταίο χρόνο περνάει πάρα πολύ χρόνο με μέλη του Κογκρέσου προκειμένου να τα πείσει να αλλάξουν την οικονομική τους πολιτική: «θα συνεχίσω να τους πιέζω. Θα χορέψω και χορό της κοιλιάς αν χρειαστεί προκειμένου να πετύχω τον στόχο μου». Για τους τραπεζίτες, η Λαγκάρντ είπε ότι «συναντιούνται μόνοι τους. Σχεδιάζουν τα πάντα με δικούς τους κανόνες και είναι μυστικοπαθείς αλλά εμείς θα βρούμε ένα τρόπο να συνεργαστούμε μαζί».

Πως όμως τα καταφέρνει μια γυναίκα ανάμεσα σε τόσους πολλούς άνδρες; Η Κριστίν Λαγκάρντ εξομολογήθηκε πως δυσκολεύεται και έχει στόχο να βάλει σε μεγάλες θέσεις όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. «Συχνά είμαι η μόνη γυναίκα στο δωμάτιο και νιώθω πως πρέπει να μιλήσω γι αυτό». Η ίδια έχει εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπάρχουν πάρα πολύ λίγες γυναίκες.

Επίσης υπάρχουν κάποια μέλη του ΔΝΤ που πιστεύουν ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει επειδή δεν είναι άνδρας. Η Κριστίν Λαγκάρντ τους απαντάει: «Νομίζουν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν θέση σε μεγάλα θέματα που απασχολούν τον κόσμο όπως η οικονομία και η κλιματική αλλαγή, αλλά αυτό δεν ισχύει και απλά δεν σκέφτονται όσο θα έπρεπε».

Κριτική έχει δεχτεί επειδή δεν έχει κάνει οικονομικές σπουδές, όπως οι περισσότεροι πρόεδροι του ΔΝΤ και γι αυτό θα αποτύχει. Η Λαγκάρντ διαφωνεί μαζί τους: «Έχω να τους πω τρία πράγματα. Καταρχάς, μαθαίνω πολύ γρήγορα. Κατά δεύτερον ξέρω τα όρια μου και διευθύνω έχοντας σαν βασικό γνώμονα την συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων μου. Και πιστεύω πως το τελευταίο είναι το σημαντικότερο επειδή τα οικονομικά είναι περίεργα και δεν μπορεί να τα καταλάβει ο κόσμος. Κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο».

The post «Βόμβα» από την Λαγκάρντ: Όταν μίλησα για τους Έλληνες φοροφυγάδες απείλησαν να με σκοτώσουν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα