Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση ο Κατάινεν – Αλλαγή στάσης από τον Φιλανδό ηγέτη

Συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του, Γίρκι Κατάινεν, θα έχει σήμερα στις 11:15 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ρεπορτάζ Γιώργος Ευγενίδης

Ο κ. Κατάινεν ήταν από τους σκληρούς επικριτές της χώρας μας, ειδικά το 2012, ενώ η χώρα του εμφανιζόταν να ζητά εγγυήσεις για συμμετοχή της σε νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα κατά το παρελθόν.

Πλέον, η φινλανδική δυσπιστία καίτοι δεν αποτελεί πλήρως παρελθόν, έχει καμφθεί σε σημαντικό βαθμό και η συνάντηση αναμένεται να γίνει σε καλό κλίμα.

Ο κ. Σαμαράς είχε ταξιδέψει τον Ιούνιο στο Ελσίνκι και είχε συναντηθεί για πρώτη φορά σε διμερές επίπεδο με τον ομόλογό του, απευθύνοντάς του μάλιστα πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα τη χώρα μας. Η επίσκεψη κανονίστηκε λοιπόν, έστω και με κάποια καθυστέρηση, και ο κ. Κατάινεν θα βρεθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σπασίματος του πάγου μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, ενώ ο κ. Κατάινεν αναμένεται να δώσει με τις δηλώσεις του ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πάντως πως είναι απαραίτητο να συνεχιστούν στο ακέραιο οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Ενδιαφέρον θα έχει οπωσδήποτε και η στάση του σε περίπτωση που ερωτηθεί για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ στην ατζέντα της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν και θέματα ανταγωνιστικότητας αλλά και γενικότερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών.

Αργότερα μέσα στη μέρα, ο κ. Κατάινεν θα μιλήσει σε φόρουμ για την νεανική επιχειρηματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα