Πρωτοσέλιδα: Το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίζεται

09:24 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια των συνταξιούχων, οι αυξήσεις φωτιά στα διόδια και κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί της Κεφαλλονιάς είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΣΟΥΤ στο «δεξί χέρι» στου Στουρνάρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εν μέσω καταγγελιών για εμπλοκή σε σκοτεινές υποθέσεις αρχίζει να ξηλώνεται το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα,

με πρώτο να αποχωρεί τον έως χθες σύμβουλό του και επί πενταετία πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) Απ. Ρεφενέ".

ΕΘΝΟΣ: "Οι αλλαγές για αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διορθωτικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών, τα πρόστιμα για παραβάσεις και τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα προχωρά η κυβέρνηση μετά τη θύελλα των αντιδράσεων. Επίσης προωθούνται αλλαγές στο «ακατάσχετο» για μισθούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γκιόλβας: Εξόντωσαν τον Ωνάση γιατί ήταν την «Ε»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σύμφωνα με τον ερευνητή η οικογένεια του Ελληνα κροίσου ήταν ο βασικός χρηματοδότησης της «παγκόσμιας μυστικής οργάνωσης του Ελληνισμού»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι κερδίζουν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις αποδοχών για 300.000 απόστρατους και συνταξιούχους δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ και διπλωματικούς υπαλλήλους. Στα 400 εκατ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διόδια-φωτιά για το πάρτι των εργολάδων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τα μεσάνυχτα μπήκαν σε εφαρμογή οι νέες αυξήσεις διοδίων και πήρε φωτιά το κόστος μετακινήσεων στους ημιτελείς αυτοκινητοδρόμους όλης της χώρας. Στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα διόδια μετ΄επιστροφής από 44,30 αυξάνονται σε 56 ευρώ, ενώ στο ταξίδι Αθήνα-Λαμία δεν φτάνουν 22 ευρώ για διόδια".

ΕΣΤΙΑ: "Οι «κινητήρες» της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "καμμία οικονομία δεν κινείται από μόνη της. Ούτε κινείται με αυτόματο πιλότο ή από κεκτημένη ταχύτητα, πολλώ μάλλον όταν η τελευταία δεν υπάρχει. Για να κινηθή η οικονομία απαιτείται ανθρώπινη ενέργεια. Χρειάζονται θετική ψυχολογία, προοπτικές για το μέλλον και κίνητρα. Και πάντως όχι αντικίνητρα".

Η ΑΥΓΗ: "Εις υγείαν... των ιδιωτών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάλεσμα στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο και συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής με συμμετοχή των εργαζομένων στην Υγεία, τοπικών κοινωνιών και κάθε πολίτη ξεχωριστά, απευθύνει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «είναι πλέον σαφές ότι ο στόχος των μέτρων δεν είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά η πλήρης ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης που θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του κόστους για τον πολίτη»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ταραχή στην Κουμουνδούρου".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο καλείται να λύσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Η υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη έχει προκαλέσει σημαντικές εσωκομματικές -και όχι μόνο- αντιδράσεις, καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος της περιοχής έχει στο βιογραφικό του διάφορα πολιτικά «ατοπήματα»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αθήνα: Συμφωνία τώρα για τις τράπεζες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιστολή, με την οποία προειδοποιεί την τρόικα για τις επιπτώσεις που έχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των στρες τεστ και στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση απέστειλε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίζεται".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα και τις ΔΟΥ απέστειλε το ΣΔΟΕ σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αδήλωτων εισοδημάτων και λαθρεμπορίου που εντόπισε κατά τους ελέγχους που έκανε τον Ιανουάριο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Κεφαλονιάς".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς αναλαμβάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η μεγάλη ληστεία με τις «μαύρες» ταμειακές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βιομηχανία φοροδιαφυγής μέσω «μαύρων» ταμειακών αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ: επιχειρηματίες με ταμειακές - μαϊμούδες (μη δηλωμένες στο υπουργείο Οικονομικών) έκοβαν σωρηδόν πλαστές αποδείξεις αποκρύπτοντας από την Εφορία τα έσοδα από χιλιάδες συναλλαγές".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "ΑΟΖ, γιοκ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν έχουν ακόμη κοπάσει οι στεντόρειες (προεκλογικές κατά κύριο λόγο) φωνές του πρωθυπουργού και των επιτελών του για την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν στην ανακήρυξη των ΑΟΖ της Ελλάδας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο".

Kontranews: "Εκλεβαν με στημένους διαγωνισμούς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος μέσω στημένων διαγωνισμών απ΄τους... εθνικούς εργολάβους αναμένεται να δει σύντομα το φως της δημοσιότητας μέσα από πόρισμα φωτιά της Επιτροπής Ανταγωνισμού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λύση-ανάσα στην οικονομία. Αποπληρωμή χρέους σε 50 χρόνια με μειωμένο επιτόκιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έδωσε η Ευρώπη στην Ελλάδα έως και τα 50 χρόνια, σχεδόν μηδενικά επιτόκιο στα 52,9 δισ. ευρώ του πρώτου πακέτου στήριξης και νέο δάνειο - γέφυρα έως 15 δισ. ευρώ συνθέτουν το τρίπτυχο της νέας λύσης για την Ελλάδα, που συζητείται στην Ε.Ε.".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τριπλάσιες οι επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο, το 2013, ο αριθμός των επιχειρήσεων που θυσιάστηκαν στο βωμό της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, καθώς εντάχθηκαν στο «πελατολόγιο» των ληξιπρόθεσμων χρεών, την ώρα που τα πρόστιμα δεν εισπράττονται, η φοροδιαφυγή οργιάζει και τα έσοδα αυξάνονται κυρίως από τα «χαράτσια» και τις κατασχέσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ιδού το σχέδιο για το χρέος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα οικονομική βοήθεια 13 έως 15 δισ. ευρώ, επιμήκυνση της αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων κατά 0,50%, προβλέπει το νέο σχέδιο στήριξης για τη χώρα μας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Bloomberg και δεν διαψεύσθηκαν".

Keywords
πρωτοσελιδα, το νησι, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, το φως, διοδια, δημοκρατια, στουρναρας, ελτε, ωρα, ωναση, ελευθεροτυπια, εστια, αυγη, συμμετοχή, συριζα, εφημεριδα, τσιπρας, καθημερινη, αθηνα, τραπεζες, τροικα, τεστ, νέα, δου, σδοε, ριζοσπαστησ, σωρηδόν, αποδειξεις, ποντικι, αοζ, ελλαδα, φως, ναυτεμπορικη, κερδοσ, χρεος, επιμηκυνση, bloomberg, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, εφημεριδα δημοκρατια, θεσσαλονικη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, φωτια, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, μπλοκα αγροτων, ειδικα μισθολογια, ακινητα, αυγη, δου, εφορια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νησι, οικονομια, σδοε, τεστ, υγεια, υπουργειο οικονομικων, φως, ψυχολογια, ωρα, bloomberg, αυξηση, αλληλεγγυη, βοηθεια, βρισκεται, γεφυρα, δανειο, ευρω, υπαρχει, ενεργεια, ευρωπη, εφημεριδα, θυελλα, κυβερνηση, μειωση, οικογενεια, ποντικι, ρυθμισεις, συντομα, συμμετοχή, σχεδιο, σωρηδόν, τμημα, το φως, φορολογια, εφαρμογη, χωρα, υπουργειο, πληροφοριες, ταξιδι, υγειας
Τυχαία Θέματα