Έκπληξη ετοιμάζει η ΝΔ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Ποιος θα «κοντράρει» τον Μπουτάρη

07:43 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

«Μπαμ» της τελευταίας στιγμής φαίνεται πως ψήνεται στο Βορρά με φόντο το χρίσμα της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, είναι πιθανό ο νυν Περιφερειάρχης κ. Τζιτικώστας να δώσει τη μάχη για τη Δημαρχία, αποτελώντας έτσι μια ισχυρή υποψηφιότητα κόντρα στον Γιάννη Μπουτάρη, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει ανά καιρούς γαλάζια στελέχη, όπως η Φωτεινή Πιπιλή. Αντίθετα,

ο «Ψηλός» εμφανίζεται να μην αποδέχεται την αρχική πρόταση του Πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος στο Δήμο και επιλέγει ένα πιο ευρύ πεδίο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο όμως θεωρείται «κάστρο» της ΝΔ και έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Όπως άλλωστε αναφέρει έγκυρη γαλάζια πηγή, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού ήθελε να είναι σίγουρος πριν εγκαταλείψει τη βουλευτική έδρα πως δεν πρόκειται να δώσει μια χαμένη μάχη και πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος απλά για να είναι. Από την άλλη, ανατροπή μπορεί να γίνει και με τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος εμφανιζόταν σίγουρος για την υποψηφιότητά του και είχε ήδη κάνει ορισμένες επαφές για την εξεύρεση υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών.

Πάντως, όπως πληροφορείται το koolnews.gr, τίποτα απολύτως δεν έχει κλειδώσει, καθώς στα Βόρεια λαμβάνει χώρα πόλεμος χαρακωμάτων, με την εμπλοκή και του πρώην Νομάρχη και Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κ. Ψωμιάδης εμφανίζεται να βάζει βέτο για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, με δεδομένο πως οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται στο ναδίρ, με αποτέλεσμα ο γαλάζιος παράγοντας να απειλεί, επικαλούμενος τον μηχανισμό που διαθέτει στη Βόρεια Ελλάδα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα