Κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς [λίστα]

08:40 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου ανακούφισης και βοήθειας της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, η οποία με διαδικασίες εξπρές θέλει να βοηθήσει το νησί να ανακάμψει, όπως έγινε φανερό μετά την υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεκάδες είναι οι σκηνές που έχουν στηθεί στο γήπεδο του Ληξουρίου, ενώ από το πρωί έχει αρχίσει η τοποθέτηση λυόμενων που θα στεγάσουν

προσωρινά τους μαθητές των σχολείων που έχουν σοβαρά προβλήματα.

Το συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Κεφαλλονιά ανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων το 2014Θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασηΘα δοθεί ενίσχυση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών με πόσο μέχρι 6.000 ευρώΘα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για τις επισκευές των κτιρίων και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με άτοκο δάνειοΟι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν μέτρα και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού τουςΘα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους έχουν δάνειο για εργατική κατοικίαΣυνεχίζεται η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που είναι μέχρι 600 ευρώ. Θα διατεθούν συνολικά 500.000 ευρώ

Επίσης, από κυβερνητικής πλευράς λαμβάνεται η δέσμευση ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο και λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, το οποίο έχει υποστεί ζημιές. Ακόμη, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξούρι-Αργοστόλι, και νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα