Πρωτοσέλιδα: Με Μνημόνιο και το 2014

09:09 2/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Η Τρόικα και το νέο Μνημόνιο πρωταγωνιστεί στα πρώτα πρωτοσέλιδα του νέου έτους. Επιπλέον οι συναλλαγές των πολιτών με την εφορία και οι 18 αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι μερικά ακόμη από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποδαρικό με πίκρα!".

Η εφημερίδα

γράφει ότι "στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα θα βρεθεί η τρόικα στις 15 Ιανουαρίου για έναν νέο γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων, που θα κρίνει σε πρώτη φάση και τη δόση των 4,5 δισ. ευρώ που έρχεται από τον Δεκέμβριο του 2013".

ΕΘΝΟΣ: "Η ρουλέτα του 2014 για κυβέρνηση και κόμματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την επιστροφή της τρόικας στις 15 Ιανουαρίου στην Αθήνα αρχίζουν οι ποικίλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση εντός του 2014. Στην Κουμουνδούρου μιλούν για έτος εκλογών. Αλλά το στήσιμο της κάλπης για το εθνικό Κοινοβούλιο θα εξαρτηθεί από τη στάθμιση πολλών παραγόντων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οργή Πούτιν για Σαμαρά!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξαίρεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό από τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, αν και κάθε χρονιά η Ελλάδα μνημονευόταν ως το "ορθόδοξο αδελφό κράτος"».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "9+1 καυτά ραντεβού με την εφορία το 2014".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014, μετά τις διπλές εκλογές του Μαΐου (δημοτικές και ευρωεκλογές), θα κληθούν να καταβάλουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους περίπου 5,8 εκατομμύρια νοικοκυριά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 18 ανατροπές στο ασφαλιστικό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αύξηση των ορίων στην ηλικία συνταξιοδότησης, μειώσεις 20% στα εφάπαξ αλλά και στις επικουρικές συντάξεις έφερε το νέος έτος, καθώς ενεργοποιούνται διατάξεις τεσσάρων νόμων, των οποίων οι προβλέψεις «ξεκίνησαν» ήδη από το 1993!".

ΕΣΤΙΑ: "Ετος προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν κάτι χαρακτήρισε το εκπνεύσαν έτος 2013 για την χώρα μας, αυτό ήταν η αδυναμία προσαρμογής των πολιτών στην νέα πραγματικότητα. Κάτι που σε κάποιο βαθμό ήταν αναπότρεπτο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Με Μνημόνιο και το 2014".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "αγκιστρωμένη στο Μνημόνιο θα μείνει η Ελλάδα και το 2014, παρά την κυβερνητική αισιοδοξία. Πολλοί και σημαντικότατοι οι λόγοι που αποδεικνύουν ότι τα βάσανα δεν τελειώνουν φέτος. Ο κύκλος των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων και των νέων δανείων για να αποπληρωθούν τα παλιά δεν έκλεισε για τη χώρα. Τα δίδυμα κενά -δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό- σε συνδυασμό με την αμφίβολη επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά και το μεγάλο ζητούμενο της βιωσιμότητας του χρέους, μόνο περιθώρια για έξοδο από το Μνημόνιο δεν αφήνουν".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ζητείται αλληλεγγύη. Τι προσδοκά η Ελλάδα. Τι υπόσχεται η Ευρώπη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επενδύει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να αποφευχθεί μια διελκυστίνδα με την τρόικα το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ρυθμιστεί το υπέρογκο ελληνικό χρέος. Πιο στενή συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για να επιλυθούν τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπο το ευρώ υπόσχονται στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, ανοίγοντας τον δρόμο για ελάφρυνση των πιέσεων προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου".

Kontranews: "Το έσκασε ο Ελβετός τραπεζίτης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κάποιες κρατικές υπηρεσίες και ορισμένοι ευτυχώς ελάχιστοι παράγοντες της Δικαιοσύνης γίνονται πλυντήριο προκειμένου να ξεπλυθούν και να διασωθούν ηχηρά πολιτικά ονόματα και κορυφαίοι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών".

Keywords
Τυχαία Θέματα