Νέα υπερτηλεόραση από την Samsung: U-HD 110 ιντσών και αναμένεται να πουληθεί για 110.000 ευρώ

07:26 2/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Η εταιρία Samsung πρόκειται να πουλήσει, μία τηλεόρασηU- HD 110 ιντσών η οποία έχει τέσσερις φορές καλύτερη ανάλυση από μία τηλεόραση υψηλής ανάλυσης, για περίπου 150.000 δολάρια.Οι κατασκευαστές προτιμούν να κατασκευάζουν και να λανσάρουν τηλεοράσεις HD παρά τύπου OLED, καθώς οι δεύτερες κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα στις εταιρίες.

Πέρυσι, η Samsung και η LG, οι δύο κορυφαίες

εταιρίες στον τομέα της κατασκευής τηλεοράσεων δημιούργησαν τις πρώτες οθόνες τηλεόρασης OLED που μπορούν να προσφέρουν την μέγιστη ποιότητα θέασης με ακόμα πιο ζωντανά χρώματα και υψηλότερη ανάλυση.

Οι δύο εταιρίες όμως δεν κατάφεραν να αντικαταστήσουν την LCD με την τηλεόραση OLED και έτσι αποφάσισαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι φέτος και να παράγουν ακόμα περισσότερες τηλεοράσεις του συγκεκριμένου τύπου. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα η Sony και η Panasonic ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την παραγωγή τηλεοράσεων τύπου OLED.

Παρ’ όλα αυτά αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση για τις τηλεοράσεις Ultra High Definition παρόλο που δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή ενώ η τιμή των συγκεκριμένων τηλεοράσεων αναμένεται να πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα γρηγορότερα από αυτή των OLED. Μεγάλη αύξηση της ζήτησης αναμένεται να γίνει από την Κίνα, καθώς είναι μία τεράστια αγορά για τους κατασκευαστές τηλεοράσεων της Νότιας Κορέας. Επίσης και οι Κινέζοι κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν κάνει μία στροφή στην παραγωγή τηλεοράσεων U-HD.

Keywords
Τυχαία Θέματα