Ποιες εταιρείες είναι πίσω από την Emma Delta που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ

Το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσαν οι υπογραφές στην σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Στην εταιρεία στην οποία περνάει πλέον ο έλεγχος ΟΠΑΠ, η Διοίκηση και ο έλεγχος γίνονται από τους Γιώργο Μελισσανίδη

και Γιούρι Σμεκ ενώ συμμετέχουν οι παρακάτω επενδυτικοί όμιλοι:

GEONAMA [Συμφερόντων Δημητρίου και Γιώργου Μελισσανίδη] 157 εκ. ευρώMEF Holdings [Συμφερόντων Γιούρι Σμεκ] 145 εκ. ευρώVITAL PEAK [Συμφερόντων Αλεξ Νέσις] 145 εκ. ευρώROUBINDIAM [Συμφερόντων Κομαρεκ] 145 εκ. ευρώHELIXSOR [Σλοβάκικος Επενδυτικός Ομιλος] 31 εκ. ευρώHELVASOR [Συμφερόντων Ομίλου Κοπελούζου] 26 εκ. ευρώ

Σύμφωνα με το capital.gr η Emma Delta θα κινηθεί ακολούθως προς την κατεύθυνση της τοποθέτησης «επιτετραμμένων» στον ΟΠΑΠ προκειμένου να αποκτήσει πλήρη έλεγχο επί των στρατηγικών αποφάσεων που λαμβάνονται στον οργανισμό. Σε δεύτερη φάση θα κινηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση νέων μελών στο ΔΣ. Τέλος σε ότι αφορά στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί και αποτέλεσαν αιτία προστριβών, στελέχη του fund τόνιζαν πως "δεν έχει αποσυρθεί, ούτε ακυρωθεί κανένα από τα εξώδικα που έχουν αποσταλεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα