Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Παπαδήμο

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος. Διαβουλεύσεις για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Την Παρασκευή η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο, ακαδημαϊκό, οικονομολόγο και πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής

Τράπεζας, έδωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί αύριο, Παρασκευή, στις 14.00 και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα έχει ως αποστολή «την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών “επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011″.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρία της Δημοκρατίας: “Επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, συμφωνήθηκε ότι το έργο είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26 ης Οκτωβρίου και η πραγματοποίηση των οικονομικών μέτρων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατόπιν έδωσε εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο”.

Ο νέος πρωθυπουργός βρίσκεται σε μαραθώνιο επαφών με τα πολιτικά κόμματα και τα πρόσωπα που πρόκειται να αναλάβουν υπουργοί, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε στις 10 το πρωί στο προεδρικό μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου Κ. Παπούλια. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαρά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

“Έρχομαι για 3η φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία” δήλωσε κατά την άφιξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

“Σήμερα είναι μία καλή μέρα“, ακούστηκε να λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως έγινε γνωστό, χθες βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε με τον κ. Παπαδήμο.Στη συνέχεια εκλήθη στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος κατέφθασε λίγο μετά τις 12, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είχε θέσει όρους προς τα κόμματα.

Εξαιτίας των εξελίξεων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε την επίσκεψή του στη Χίο και παραμένει στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα