Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Τη γιορτάζουμε με το ωραιότερο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Εμείς, επιλέγουμε να γιορτάσουμε με ένα από τα ωραιότερα ποιήματα που «γέννησε» η Ελλάδα δια χειρός Κωνσταντίνου Καβάφη.

Όσοι αγάπησαν την ποίηση του Καβάφη είδαν σ’ αυτό το ποίημα, αυτό το κάτι διαφορετικό που το έκανε να ξεχωρίσει από την πρώτη κιόλας ανάγνωση. Θέμα του; Τι άλλο; Ο έρωτας…

Περιγραφικό και συναισθηματικά σπαρακτικό μας φέρνει στο μυαλό πρόσωπα ή καταστάσεις που ίσως δε θέλουμε να θυμόμαστε. Παρόλα αυτά όμως,

πόσοι δεν έχουμε φωνάξει ή έστω σκεφτεί «Κι όμως τον έρωτα που ήθελες τον είχα να σ’ τον δώσω»;

Στες Σκάλες

Την άτιμη την σκάλα σαν κατέβαινα,από την πόρτα έμπαινες, και μια στιγμήείδα το άγνωστό σου πρόσωπο και με είδες.Έπειτα κρύφθηκα να μη με ξαναδείς, και συπέρασες γρήγορα το πρόσωπό σου κρύβοντας,και χώθηκες στο άτιμο το σπίτι μέσαόπου την ηδονή δεν θά ’βρες, καθώς δεν την βρήκα.Κι όμως τον έρωτα που ήθελες τον είχα να σ’ τον δώσω·τον έρωτα που ήθελα — τα μάτια σου με το ’παντα κουρασμένα και ύποπτα — είχες να με τον δώσεις.Τα σώματά μας αισθανθήκαν και γυρεύονταν·το αίμα και το δέρμα μας ενόησαν.Aλλά κρυφθήκαμε κ’ οι δυο μας ταραγμένοι.

(Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993)

The post Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Τη γιορτάζουμε με το ωραιότερο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα