Σταύρος στη Φώφη: «Το θέμα δεν είναι να ενωθούμε για να μην χάσουμε»!

Με μια αιχμηρή επιστολή απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά για τη μεγάλη παράταξη στο χώρο του κέντρου. Αν και άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο συνεργαγσίας ο επικεφαλής του Ποταμιού φαίνεται να εμμένει στην πρότασή του για το “Κοινοβούλιο του Κέντρου”, ένα χώρο συνάντησης των κομμάτων αλλά και των πολιτικών και κοινωνικών κινήσεων που δεν εκφράζονται αυτή τη στιγμή μέσω κομμάτων.

Στην επιστολή του ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει στη Φώφη Γεννηματά ότι “η επιτυχία του διαλόγου θα κριθεί από τη συμμετοχή

των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Σε αυτές πρέπει να δώσουμε χώρο και όχι να μιλάμε στο όνομά τους. Αν οι καρέκλες στην πρώτη σειρά είναι πιασμένες από μας, δεν θα έρθει κανείς”, υποστηρίζοντας ότι δε θα πρέπει το κάλεσμα για ένωση των κομμάτων του κέντρου να γίνει από τα κόμματα και τους επικεφαλής τους γιατί σε αυτή την περίπτωση η κοινωνία δεν πρόκειται να ακολουθήσει.

Η Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή είχε στείλει επιστολή στον επικεφαλής του Ποταμιού και στο Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας τους συνάντηση ώστε να ορίσουν το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις στο χώρο του Kέντρου. «Είναι ώρα να υπερβούμε τους εγωισμούς μας και να τελειώσουμε την εποχή της πολυδιάσπασης του χώρου μας. Είναι ώρα να δουλέψουμε μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες και να διαμορφώσουμε τις κοινές μας θέσεις για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την χώρα. Γιατί ο λαός μας έχει ανάγκη από ένα πολιτικό big bang ελπίδας, που θα στρατεύσει τις πιο ενεργές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε θετικά ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου που πάντως υποστήριξε ότι “νομοτελιακά από το διάλογο αυτό δε θα πρέπει να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ”. Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός ενεπλάκη και στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όταν με ένα tweet που ανήρτησε το βράδυ της Τετάρτης ζήτησε επί της ουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει το κόμμα του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κρατώντας το Γιάννη Μουζάλα στη θέση - ανοίγοντας επί της ουσίας το δρόμο για μια συγκυβέρνηση με τις δυνάμεις των κομμάτων του Κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση το σίριαλ στο χώρο του Κέντρου έχει πολλά ακόμη επεισόδια. Η δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύτηκε χθες στο Πρώτο Θέμα έδειχνε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στην Πρόθεση ψήφου για το Ποτάμι στο 1,8% και είναι προφανές ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πιεστεί ακόμη περισσότερο από βουλευτές και στελέχη του να συμμετάσχει στο διάλογο αυτό. Σήμερα πάντως στη 1 το μεσημέρι, Το Ποτάμι παρουσιάζει τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση σε μια ανοικτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με δεκατέσσερις προτάσεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ανάπτυξη της χώρας και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

The post Σταύρος στη Φώφη: «Το θέμα δεν είναι να ενωθούμε για να μην χάσουμε»! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα