Παγκόσμια δυσφήμιση για την Ελλάδα στα ξένα ΜΜΕ – Ο πρώτος Έλληνας νεκρός στα χέρια της Χρυσής Αυγής

Το τραγικό συμβάν της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, έκανε χθες τον γύρω του κόσμου απασχολώντας μάλιστα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων και έγκριτες διεθνείς εφημερίδες.

Μεταξύ αυτών οι Financial Times τονίζουν με άρθρο τους πως η εγκληματική αυτή πράξη είναι το «αποκορύφωμα της βιαιοπραγίας της Χρυσής Αυγής,

από τότε που μπήκε στο Κοινοβούλιο».

Το δημοσίευμα, αναφέρει το κλίμα αναβρασμού που επικρατεί στην Ελλάδα ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα μετά την δολοφονία του ράπερ Killah P ενώ επισημαίνει ότι «έχει διογκώσει τα επίπεδα βίας με πρόσφατα περιστατικά, καθώς η δημοφιλία της έχει αυξηθεί στις δημοσκοπήσεις».

Κάνοντας αναφορά στον Παύλο Φύσσα και τον δολοφόνο του, Ρουπακιά κρίνουν ότι το συγκεκριμένο συμβάν «ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή μετά την εκλογή της στο Κοινοβούλιο. Η παρουσία της στην πολιτική σκηνή έχε διχάσει τους αριστερούς πολιτικά, με Αριστερά κόμματα να κατηγορούν την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά πως επιδεικνύει ανοχή στις «δραστηριότητες» της Χρυσής Αυγής».

Κλείνοντας, η σύνταξη του άρθρου κάνει λόγο για τα υψηλά ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος ενώ παραθέτουν τον σχολιασμό του Αρίστου Δοξιάδη, ο οποίος ευελπιστεί πως «αυτή είναι καλύτερη ευκαιρία» για να αποδυναμωθεί η -μέχρι τώρα «άτρωτη»- Χρυσή Αυγή.

Η βρετανική Guardian από την άλλη κάνει λόγο για πιθανότητα τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα στηλιτεύοντας μάλιστα τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής με σκοπό να ανεβάσει τα ποσοστά της.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή μετά την εμπλοκή που φαίνεται να έχει το ακροδεξιό κόμμα με την δολοφονία του αριστερού μουσικού», αναφέρει η σύνταξη του άρθρου, τονίζοντας στη συνέχεια τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και οργής που έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο Guardian αναφέρεται στην εν ψυχρώ δολοφονία του Φύσσα χαρακτηρίζοντάς την «προσχεδιασμένο έγκλημα» και αναφέρεται στον ράπερ «ως τον πρώτο Έλληνα που πέθανε στα χέρια της Χρυσής Αυγής η οποία μέχρι πρόσφατα φύλαγε το δηλητήριό της αποκλειστικά για τους μετανάστες», ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως «η νεοφασιστική Χρυσή Αυγή κατηγορείται πως «μισθώνει» βία για να ενισχύσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις».

Όσον αφορά τις πρακτικές που ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα τονίζεται ότι «σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη θυμό, αβεβαιότητα και φόβο, η βία με πολιτικά κίνητρα έχει ξεσπάσει με τους ακραίους εθνικιστές να κατηγορούνται για επιθέσεις κατά κομμουνιστών ακτιβιστών και στον δεξιό δήμαρχο στον Μελιγαλά το Σαββατοκύριακο».

Κλείνοντας, ο Guardian καταγγέλλει ότι «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μάλλον έχει χάσει τον έλεγχο σε ένα κόμμα στο οποίο οι φανατικοί του υποστηρικτές θεωρούν τους εαυτούς τους στρατιώτες σε έναν ένοπλο αγώνα με στόχο να εκθρονίσουν το πολιτικό σκηνικό το οποίο κατηγορούν για την κατάσταση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα