Φονική κακοκαιρία στο Μεξικό – Τους 80 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις καταιγίδες

Δραματική είναι αύξηση των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στο Μεξικό. Σύμφωνα με νέα εκτίμηση της Πολιτικής Προστασίας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη στο Μεξικό, ο αριθμός των νεκρών έφθασε στους 80, ενώ αγνοούνται πενήντα οκτώ άνθρωποι μετά από κατολίσθηση που έθαψε ένα μεγάλο κομμάτι μιας πόλης στο νότιο Μεξικό.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί, δυστυχώς, βρισκόμαστε στους 80 προς το παρόν, σε δώδεκα πολιτείες» ανέφερε ο Ρικάρντο ντε λα Κρουζ, διευθυντής της πολιτικής προστασίας του Μεξικού σε συνέντευξη Τύπου.

Στην

τοποθεσία αυτή, τη Λα Πινάντα στην πολιτεία Γκερέρο, υπάρχουν «58 αγνοούμενοι, χωρίς να μπορούμε να καθορίσουμε αν είναι ζωντανοί», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξη Τύπου.

Το βόρειο τμήμα του κυκλώνα βρίσκεται κοντά στις ακτές του Μεξικού, ανέφερε το NHC, που εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του στις 00:01 GMT της Πέμπτης.

Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι ο Μάνουελ είναι περίπου 30 χιλιόμετρα νότια-δυτικά της πόλης Αλτάτα και 165 χιλιόμετρα του Λος Μότσις, κινούμενος με ανέμους μέχρι 115 χιλιόμετρα την ώρα, με βόρεια κατεύθυνση και ταχύτητα 7 χιλιομέτρων κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με το NHC, «κάποια ενίσχυση του είναι πιθανή πριν ο κυκλώνας φτάσει στο εσωτερικό».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα