Ο ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα: Εισάγεται η κάρτα παίκτη

Αλλαγές προκειμένου να κατοχυρωθεί η ασφάλεια στο διαδικτυακό στοίχημα έρχονται από τον ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα αναμένεται να εφαρμοστεί η κάρτα παίκτη και η πίστωση των λογαριασμών μόνον με μετρητά.

Η έκδοση της κάρτας παίκτη θα γίνεται υποχρεωτικά με την προσκόμιση Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ) ή διαβατηρίου. Η κάρτα θ’ απευθύνεται αποκλειστικά σε φυσικά πρόσωπα ηλικίας άνω των 21 ετών και δεν μπορεί να γίνεται χρήση πιστωτικής κάρτας για την πίστωση των λογαριασμών των παικτών.

Με τις παραπάνω

δικλίδες ασφαλείας, όπςω αναφέρει η Καθημερινή, ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να εισέλθει στον στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου. Ο οργανισμός θέλει να εμφανιστεί ως ένας υπεύθυνος διοργανωτής στοιχημάτων μέσω Διαδικτύου στη χώρα μας, ο οποίος διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές του που έχουν έδρα είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Μάλιστα δικαίωμα συμμετοχής στα παίγνια στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, θα έχουν άτομα που επιχειρούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την ελληνική επικράτεια.

Ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να ξεκινήσει την προσφορά των διαδικτυακών υπηρεσιών στοιχηματισμού στις 2 Ιουνίου. Στόχος του είναι να προλάβει εγκαίρως τη διεξαγωγή του Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινά στις 12 Ιουνίου 2014. Kι ενώ ο ΟΠΑΠ επείγεται να φέρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις νέες υπηρεσίες του, οι ανταγωνιστές του σε Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρούν να θέσουν άλλο ένα εμπόδιο στην επέκτασή του αυτή. Οι ίδιοι τώρα αναμένουν να τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός, προκειμένου να προσφύγουν εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βάση της προσφυγής θα είναι η μη γνωστοποίησή του κανονισμού στο σύστημα TRIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάσει της κοινοτικής Οδηγίας 98/34/ΕΚ. Σημειώνεται ότι ένας Κανονισμός που αφορά την παροχή υπηρεσιών και αγαθών, πρέπει να γνωστοποιείται στις κοινοτικές αρχές και να τίθεται σε διαβούλευση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτός, δεν περιορίζει τη βασική αρχή διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών στον ευρωπαϊκό χώρο. Η διαβούλευση όμως αυτή επιφέρει καθυστέρηση, τουλάχιστον 3 μηνών, μια πολυτέλεια που ο ΟΠΑΠ δεν διαθέτει ενόψει Μουντιάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα