Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΣΑΜΑΡΑ

09:37 5/5/2014 - Πηγή: KoolNews

«Έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε» είναι το πρόταγμα από το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο ετοιμάζονται να ρίξουν στη μάχη και το τελευταίο επικοινωνιακό τους όπλο, τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Την επιμέλεια του εγχειρήματος έχει η εταιρεία The Newtons Laboratory, ενώ την ανάλυση των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων που προκύπτουν είτε από δημοσιευμένες είτε από

κρυφές δημοσκοπήσεις κάνει η εταιρεία MRB και ο πολύπειρος δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος με το επιτελείο του. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με απόφαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών, ο τηλεοπτικός χρόνος κατανέμεται κατά 40% σύμφωνα με την επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009, το 40% σύμφωνα με την επίδοση του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2012 και το υπόλοιπο 20% ισόποσα σε όλα τα κόμματα.

Σε επιτελικό επίπεδο, καθημερινές είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Συγγρού για τη διαχείριση της επικοινωνιακής εικόνας της ΝΔ. Στον «πρωινό εκλογικό καφέ» του Μαξίμου συμμετέχει η εμπροσθοφυλακή του Μαξίμου (Κώστας Μπούρας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Μουρούτης), ενώ σε ανοιχτή γραμμή είναι πάντα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος δίνει παράλληλο προεκλογικό αγώνα, περιοδεύοντας στην επικράτεια.

Πλέον, στον εκλογικό αγώνα μπαίνει και ο Αντώνης Σαμαράς. Η πρεμιέρα έγινε με το άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, από το οποίο εξάγονται συμπεράσματα αναφορικά με τις κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα το επόμενο διάστημα αλλά και για τις επιδιώξεις του για την ατζέντα των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός την Τετάρτη θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, με αιχμή του δόρατος την ενίσχυση του ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας, ακόμα και με απευθείας εκλογή από το λαό, ενώ θα ξεκινήσει και περιοδείες σε περιοχές όπως η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, τα Ιόνια Νησιά και η Κεντρική Μακεδονία.

Τέλος, θα μιλήσει σε δυο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στο διάστημα 20-23 Μαΐου, ενώ στις 19 Μαΐου την Αθήνα θα επισκεφθεί ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του koolnews.gr, η επικοινωνιακή καμπάνια της ΝΔ θα είναι επικεντρωμένη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος άλλωστε θεωρείται και το πιο δυνατό χαρτί της ΝΔ ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης.

Το σύνθημα που έχει επιλεγεί εμφανίστηκε κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών και είναι το «Σταθερά βήματα μπροστά», το οποίο αναδεικνύει την πεποίθηση του πρωθυπουργικού επιτελείου πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πλέον επιχειρείται η λεγόμενη φυγή προς τα εμπρός.

Η καμπάνια θα είναι χαμηλού κόστους και επελέγη και πάλι η Newtons Laboratory, καθώς στη ΝΔ ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την καμπάνια του 2012 που είχε διενεργηθεί από την ίδια εταιρεία. Άνθρωπος με γνώση του επικοινωνιακού σχεδιασμού της ΝΔ, έλεγε πως το δίλημμα θα είναι «Σταθερότητα Vs αστάθεια», ενώ βασικό σύνθημα της ΝΔ θα είναι να αποτραπεί η επιστροφή στην κατάσταση του 2012, οπότε και η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ήταν αβέβαιη. «Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ας μην επιτρέψουμε να πάνε οι θυσίες των Ελλήνων χαμένες» είναι περίπου η φράση, την οποία θα επικαλούνται κεντρικά στελέχη της Συγγρού αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Πάντως, αιχμή του δόρατος για τον Πρωθυπουργό αναμένεται να αποτελέσουν η εκκίνηση της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους που προέρχεται από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημαίνει τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης, ενώ από το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο θα αναδεικνύουν καθημερινές μικρές νίκες της κυβέρνησης, όπως η μικρή μείωση του ποσοστού ανεργίας, οι θετικές για την Ελλάδα εξελίξεις στον τουρισμό, η ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη αλλά και αναπτυξιακά projects και ιδιωτικές επενδύσεις. Έτσι, πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματώνεται με απτό τρόπο το όραμα της Νέας Ελλάδας, όρο που επανέφερε ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στο Βήμα.

Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως η μεταστροφή της συζήτησης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στους βελτιωμένους δείκτες της οικονομίας στερούν πολιτικά επιχειρήματα από τον ΣΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται από τα μνημόνια. Λοιπόν, τα μνημόνια τελειώνουν». Μάλιστα, στο ίδιο πνεύμα ο κύριος Σαμαράς κλείνει οποιαδήποτε συζήτηση για νέο δάνειο, το οποίο θα μπορούσε να συνεπάγεται νέα δημοσιονομικά μέτρα, μια άποψη που επιβεβαιώνει και ο «σκληρός» του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Πάντως, ο κύριος Σαμαράς κάνει και άνοιγμα προς τα δεξιά με την αναφορά σε ζητήματα νόμου και τάξης, όπως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου-«που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα», όπως σημειώνει-αλλά και στην ανάσχεση της εισροής παράνομων μεταναστών και στον επαναπατρισμό όσων συλλαμβάνονται σε ελληνικό έδαφος.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να απορρίψει τη μομφή περί «ακροδεξιών», εντάσσοντας το χαρακτηρισμό στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για κριτική στην κυβέρνηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα