Νευρικότητα στη ΝΔ έως την κυοφορούμενη συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη – Ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού

Βαρόμετρο για τα εσωκομματικά της ΝΔ θεωρείται η συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή-πιθανότατα σήμερα το απόγευμα, εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή-, μιας και ο κύριος Μεϊμαράκης υφίσταται πιέσεις να ανακρούσει πρύμναν και να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που σήμερα η ΚΕΦΕ ανοίγει και επισήμως τη διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές, εκτιμάται πως σε σύντομο χρονικό

διάστημα θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θέλει απλώς να είναι ο «εκλεκτός» του Κώστα Καραμανλή, αλλά θα ήθελε να δει πως υπάρχει μια κίνηση από τη στελεχιακή βάση της ΝΔ για να διεκδικήσει την ηγεσία. Όπως επίσης και δεν θέλει να έρθει σε άμεση σύγκρουση με κανέναν προκάτοχό του στη θέση, όπως π.χ με τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο κάποιοι χρεώνουν τάσεις επαναφοράς, τις οποίες όμως ο ίδιος διαψεύδει διαρρήδην.

Σε κάθε περίπτωση, η κυοφορούμενη συνάντηση του κυρίου Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή, μάλλον στο γραφείο του δεύτερου στην Παναγή Κυριακού, παρά το γεγονός πως δεν επιβεβαιώνεται ακόμα επίσημα, αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος σταθμός στην πορεία προς το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στη ΝΔ. Και αυτό διότι, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, εκτιμούν πως ο κύριος Καραμανλής μπορεί να ασκήσει καταλυτική πίεση στον κύριο Μεϊμαράκη, ώστε να επανεξετάσει αυτά που έλεγε περί μη υποψηφιότητας.

Άλλωστε, όλο και περισσότερα καραμανλικά στελέχη, βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και άλλοι διαμηνύουν με σαφήνεια στον τρίτο όροφο της λεωφόρου Συγγρού πως στηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δεν μπαίνουν στη λογική της συνδιαλλαγής με κανένα άλλο στρατόπεδο, εμφανούς ή αφανούς υποψηφίου. Βεβαίως, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εκείνο το περίφημο κείμενο-υπογραφών για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ, πλην όμως η κινητικότητα στους κόλπους της ΝΔ είναι κάτι περισσότερο από έντονη.

Όσο για τους υπόλοιπους μνηστήρες πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη; Τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν τρία πράγματα: το πρώτο είναι η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το δεύτερο είναι η στάση του Κώστα Καραμανλή και το αν θα ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ζητήματα σε αυτούς που θέλουν να ψαρέψουν από την καραμανλική δεξαμενή. Το τρίτο και τελευταίο ζήτημα είναι τι θα αποφανθεί επί της εκλογικής διαδικασίας η ΚΕΦΕ, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι.

The post Νευρικότητα στη ΝΔ έως την κυοφορούμενη συνάντηση Καραμανλή-Μεϊμαράκη – Ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα