Λεμούσιας: «Είμαι αθώος, θέλω να ξανακάνω ποδήλατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης»

Την πρώτη φορά δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε μαζί με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση μαμούθ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τώρα κάνει την ύστατη προσπάθεια με δάκρυα στα μάτια. Ο Μιχάλης Λεμούσιας, στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης

επανέλαβε το πρωί της Παρασκευής στο Πενταμελές Εφετείο τους ισχυρισμούς ότι είναι αθώος και ότι δεν έχει «καμία σχέση με τις άθλιες και ανίερες πράξεις του Σαξώνη».

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε «άθλιο» και «αδίστακτο κακοποιό» τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι αφαίρεσε περίπου 22 εκατομμύρια από το δήμο υπέρ του διδύμου Λεμούσια-Παπαγεωργόπουλου με αμοιβή το 10%.

«Είμαστε αθώα θύματά του» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, έκανε λόγο για δικαστική πλάνη. «Από πέρσι τον Φεβρουάριο ζω γι' αυτή τη στιγμή: Να αποδειχθεί ότι παραπλανήθηκαν οι δικαστές» υπογράμμισε.

Υποστήριξε ότι εάν υπέπιπτε το παραμικρό στην αντίληψή του όσον αφορά τον Σαξώνη, ο ίδιος θα τον έστελνε στη Δικαιοσύνη.

Αποποιήθηκε τα όσα υποστήριξαν μάρτυρες που κατέθεσαν το προηγούμενο διάστημα, ότι αυτός «ασκούσε διοίκηση», υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του δήμου.

«Η μόνη μου σχέση με τα οικονομικά ήταν με τη διαχείριση και τον συντονισμό ορισμένων έργων, διότι κινδύνευαν να χαθούν κοινοτικά κονδύλια» εξήγησε.

Μιλώντας για τον εαυτό του, ο Μιχάλης Λεμούσιας ανέφερε ότι έμαθε να ζει με «στρατιωτική πειθαρχία», υπηρετώντας μια ζωή τη νομιμότητα, όπως τόνισε, σημειώνοντας πως ήταν μισθοσυντήρητος και ζούσε λιτά, μακριά από τα πλούτη. «Έκανα τρία χρόνια άδικα στη φυλακή. Είναι αβάσταχτος ο πόνος μου. Όνειρό μου είναι να κάνω ελεύθερος βόλτα με το ποδήλατό μου στην παραλία. Θέλω να πεθάνω με τιμή και αξιοπρέπεια. Κάθε μέρα μαχαιρώνομαι» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα