Καζαριάν του fund Japonica: Το χρέος είναι βιώσιμο, μοναδική ευκαιρία η Ελλάδα

Το fund Japonica Partners είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών ομολόγων έχοντας ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012 να επενδύει μαζικά.

Ο επικεφαλής του Πολ Καζαριάν είναι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής οικονομίας και κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και προφανώς την επένδυσή του.

Ο

Πολ Καζάριαν, ο οποίος βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για τη διαφήμιση της ελληνικής οικονομίας, επιμένει: «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Αν το υπολογίζετε ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει στο 175%. Αν όμως εκτιμηθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα στατιστικής απεικόνισης, διαμορφώνεται κάτω από το 60%, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος, με τη χρήση της ίδιας μεθοδολογίας, το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανέρχεται στο 78% του ΑΕΠ, της Ιταλίας στο 112%, της Ισπανίας στο 63% και της Πορτογαλίας στο 74%. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η σύγκριση που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη δημοσιονομικά θέση σε σχέση με τους εταίρους της στην ΕΕ.

Οπως εξήγησε ο κ. Καζάριαν, μετά τις τελευταίες αναδιαρθρώσεις του ελληνικού χρέους και τη μεταφορά μέρους του από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα, η μέση λήξη των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνεται στα 17 έτη σήμερα.

Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος σε Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία δεν ξεπερνά τα 7 έτη. Επιπλέον, τη διετία 2015-2016 το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το 5% της ονομαστικής αξίας του χρέους του, όταν στις πέντε παραπάνω χώρες το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε υπερτετραπλάσια επίπεδα, στο 22%.

Ο κ. Καζάριαν είναι κατηγορηματικός: «Η χώρα σας αποτελεί μοναδική επενδυτική ευκαιρία, αρκεί να τους δείξετε τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα. Οι αγορές χρησιμοποιούν μεθόδους αναχρονιστικές και οικονομικά παράλογες. Η σωστή στατιστική απεικόνιση θα πρέπει να αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα