Η βασίλισσα της γεύσης! Συνταγή για πίτσα με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ποιος δεν υποκλίνεται σε ένα κομμάτι πίτσας και αναζητά λαχταριστούς συνδυασμούς; Ο Άκης Πετρετζίκης σερβίρει την πιο απολαυστική πρόταση με σπαράγγια.

Υλικά

Ζύμη για πίτσα

1 φακελάκι μαγιά250 γραμμ. νερό χλιαρό1 πρέζα ζάχαρη300 γραμμ. αλεύρι100 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό100 γραμμ. καλαμποκάλευρο1 πρέζα αλάτι3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοΈξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριούΣάλτσα ντομάτας

Για τη γέμιση

250 γραμμ. σπαράγγια¼ της κούπας τριμμένη
παρμεζάνα250 γραμμ. μοτσαρέλα, τριμμένη ή κομμένη σε μικρούς κύβους2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο½ κουταλάκι του γλυκού αλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς και βάζουμε μέσα ένα μεγάλο ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς ετοιμάζουμε τις πίτσες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας. Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 5 χιλ και διαμέτρου 30 εκ. (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).

Για τα σπαράγγια: Δεν χρειάζεται να κόψουμε το σκληρό άκρο των σπαραγγιών από την αρχή. Μπορούν να είναι οι λαβές μας όσο ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια. Κρατώντας ένα σπαράγγι από το σκληρό άκρο του, το τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια κοπής και χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίζουμε το σπαράγγι από τη βάση προς την κορυφή του μίσχου.

Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια και ας μην είναι όλα τα κομμάτια ίσου πάχους. Ο συνδυασμός σκληρών και μαλακών κομματιών από τα σπαράγγια μας θα μας δώσει τη τέλεια πίτσα. Κόβουμε και πετάμε τις σκληρές άκρες. Ανακατεύουμε τις φλούδες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.

Για την πίτσα: Απλώνουμε τη ζύμη μας και κάνουμε ένα δίσκο διαμέτρου 30 εκ.. Είτε τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια (μεγάλο ξύλο κοπής για παράδειγμα) ή σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλευρώσει. Πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με παρμεζάνα, και μετά με μοτσαρέλα. Από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια.

Μεταφέρουμε την πίτσα στο φούρνο, αδειάζοντας τη προσεκτικά πάνω στο ταψί που υπάρχει ήδη στο φούρνο. Ψήνουμε την πίτσα για 10 έως 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, το τυρί να βγάζει φουσκάλες και τα σπαράγγια να έχουν πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο και αμέσως πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια, στη συνέχεια, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: http://akispetretzikis.com/

The post Η βασίλισσα της γεύσης! Συνταγή για πίτσα με σπαράγγια από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
πιτσα με σιμιγδαλι
Τυχαία Θέματα