Ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες που προκάλεσαν τα επεισόδια στον Πειραιά

Ποιος ηγείται της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.Ε.Ν), μέλη της οποίας προκάλεσαν επεισόδια το απόγευμα της Κυριακής στον Πειραιά;

Πρόκειται για έναν 40χρονο, ο οποίος το 2011 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για την διπλή ανθρωποκτονία του καθηγητή αστρολογίας Μιλτιάδης Μουτάφη και της γραμματέας του, ιδιοκτήτριας εταιρείας πώλησης καλλυντικών μέσω διαδικτύου, Παρασκευής Γκέζου, μέσα στο γραφείο τους στο Χαλάνδρι. Αργότερα στο Εφετείο, αθωώθηκε. Ο ίδιος άνδρας, ιδιοκτήτης καφενείου στον Αγ. Παντελεήμονα, ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος με την «Εθνική Συσπείρωση», ωστόσο τον Μάιο του 2015 διαγράφεται και λίγους μήνες αργότερα ιδρύει τη Λ.Ε.Π.Ε.Ν..

Το όνομά του είχε εμπλακεί σε αποτυχημένο συμβόλαιο θανάτου, τον Οκτώβριο του 2007, εναντίον των αδερφών ιδιοκτητών γνωστού κλαμπ στη Λ. Συγγρού. Ο φερόμενος εκτελεστής, ένας πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, τον κατονόμαζε ως εντολέα. Τον Φεβρουάριο του 2010 μετά από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο 40χρονος εντοπίζεται να κινείται ύποπτα με πολυτελές τζιπ στον Αγ. Παντελεήμονα. Σταματά έξω από το κατάστημά του και σε κάδο απορριμμάτων της τουαλέτας πετά ένα 9άρι πιστόλι, μάρκας Ζάσταβα, με γεμιστήρα των εννέα φυσιγγίων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 100 μέλη του πολιτικού του μορφώματος, επιχείρησαν να φθάσουν στην πύλη Ε8 του λιμανιού του Πειραιά, εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για δύο 28χρονους και έναν 36χρονο, οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει για παρόμοια επεισόδια, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και περί όπλων. Κάποιοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναζητούν στην επαρχία τον κρανοφόρο χρυσαυγίτη που προσπάθησε να χτυπήσει με σιδερόβεργα οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο κατηγορείται για απόπειρα σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεγεί, μετά την έκταση που πήρε το θέμα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο ύποπτος έχει εγκαταλείψει την Αθήνα όπου ζει για να διαφύγει της σύλληψης. Το συγκεκριμένο άτομο την ώρα της επίθεσης φορούσε γάντια για να μην αφήσει ίχνη, ένα μαύρο μπλουζάκι με την επιγραφή «kick boxing», μόβ φόρμα και πράσινα παπούτσια. Εξετάστηκε η περίπτωση κατ’ οίκον έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που ενδεχομένως ταυτοποιούν την εμπλοκή του ωστόσο το αδίκημα της απόπειρας σωματικής βλάβης δεν δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, οπότε πολύ δύσκολα θα είναι εφικτή η στοιχειοθέτηση κατηγορίας σε βάρος του.

The post Ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες που προκάλεσαν τα επεισόδια στον Πειραιά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα