Τα 10 τηλεοπτικά comeback των ονείρων μας

Καλή η επιστροφή της Ρούλας στο γυαλί, αλλά δεν χορταίνει την ρετρό νοσταλγία μας για προγράμματα που αγαπήσαμε και τώρα έχουν καταδικαστεί στη λήθη. Ξεκινάμε petition για την επιστροφή τους εδώ και τώρα!

Διαλέγει ο Γιάννης Τσαούσης

5 για την ψυχαγωγία μας...

-Δώστε τον Δήμο Μυλωνά στο λαό του!

Καταρχάς διότι το δικαιούται. Από τη στιγμή που θα έχουμε Ρούλα «στον αέρα», οφείλουμε να έχουμε και τον πρώτο τηλεοπτικό συμπαρουσιαστή της. Κι επειδή όλο και κάποιος θα πεταχτεί και θα πει ότι ο Δήμος δεν «σηκώνει» ολόκληρο σόου μόνος του, έχουμε πρόταση: Με background

και πυλώνα το κλασικό του χιτ «Είχα πάει λαϊκή», θα αναβιώσει την αλησμόνητη «Κάμερα αλήθεια» του αδικοχαμένου Βασίλη Μπουγιουκλάκη, δίνοντας λόγο και φωνή στον πολίτη σε μια στιγμή που την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

-Ερωτοδικείο para siempre

Η εκπομπή-σταθμός. Η εκπομπή-φετίχ. Η εκπομπή που έκανε μόδα τις τηλεοπτικές δίκες πολύ πριν κυλήσουμε στη δικομανή εποχή που βιώνουμε σήμερα. Η αυστηρή πρόεδρος Βίκυ, ο αδέκαστος εισαγγελέας Λεωτσάκος, ο Διονυσάκης ο έφηβος, ο «μίστερ εθνικά μπούτια», όλοι οι άγρυπνοι φύλακες των αξιών και της ηθικής επιστρέφουν και βάζουν τα λαμόγια στη θέση τους και τους ψευδομάρτυρες πρώτο τραπέζι Κόλαση.

-Το ζευγάρι της χρονιάς reloaded

Πολλοί το προχώρησαν. Λίγοι τολμηροί το πήγαν σχεδόν μέχρι το τέλος. Η Σία Λιαροπούλου, όμως, το τερμάτισε. Το γουνάκι, η Τάμμυ, η Αργυρώ, το φίδι, ο νεκροθάφτης και άλλες παρόμοιες μοναδικές στιγμές, που αξίζουν να πολλαπλασιαστούν και να κληροδοτηθούν φρέσκες στις επόμενες γενιές. Σε μια εποχή που το φλερτ μεταξύ ανδρών και γυναικών τείνει να εξαλειφθεί, είναι ώρα να ξαναβάλουμε τα βασικά στη θέση τους και να εκπέμψουμε ως χώρα εικόνες ήθους και ερωτικής ευπρέπειας στα πέρατα της οικουμένης.

-Φέρτε μας πίσω τον Βασίλη Λεβέντη!

Ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή ήταν ένα όνειρο ζωής για όλους τους φανς που επί χρόνια ξεροστάλιαζαν κάτω από τα γραφεία στη Χαλκοκονδύλη 9 για μία του εμφάνιση στο μπαλκόνι, αλλά το αστείο οφείλει να σταματήσει κάπου εδώ. Ο Βασίλης Λεβέντης που αγαπήσαμε, ο χρήσιμος Βασίλης Λεβέντης, ο καυστικός πολιτικός άνδρας με τον πύρινο λόγο και τα κρυστάλλινα επιχειρήματα, ξεσηκώνει την κοινωνία μόνο μέσα από την «Ώρα της αλήθειας» και τον «Πολιτικό μαραθώνιο». Δεν θέλουμε τον πρόεδρο με σακάκι και συγκαταβατικά χαμόγελα, αλλά με πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και οργίλο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, όπως ακριβώς τον αγαπήσαμε.

-Ανδρέας Ευαγγελόπουλος για όλα

Ο εθνικός μας σταρ έχει κότσια όσο λίγοι. Λέει αλήθειες που πονάνε κι αυτό ενοχλεί πολλούς, ευτυχώς όχι τον Φίλιππο Καμπούρη που του έδωσε βήμα σε εποχές που όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τον φιμώσουν. Τον ειρωνεύονται και τον λοιδωρούν για την εξωτερική του εμφάνιση και το στιλ του, αλλά δεν παραδέχονται ότι είναι ανεπιτήδευτος, αυθεντικός και έχει επιχειρήματα. Και τέτοιοι άνθρωποι λείπουν σήμερα από την ελληνική τηλεόραση.

...και 5 για την επιμόρφωσή μας

-Κόκκινοι γίγαντες, άσπροι νάνοι

Ο ορισμός της ψυχαγωγικής επιμόρφωσης. Απλά υπέροχο. Το ωραιότερο «παιδικό τηλεπαιχνίδι» (που δεν ήταν τηλεπαιχνίδι στην πραγματικότητα, αλλά εκλαϊκευμένη επιστήμη) μας κράτησε παρέα από τον Νοέμβριο του 1982 μέχρι τον Απρίλιο του 1986. Το θέλουμε ξανά, Με Αργύρη Παυλίδη στην παρουσίαση, εννοείται. Και μάθημα στα σχολεία αν γίνεται.

-Ομιλείτε ελληνικά

Λιάνα Κανέλη στην παρουσίαση και Χρυσούλα Διαβάτη με Μιχάλη Μητρούση και Τάσο Υφαντή να κεντάνε. Μάθαμε σωστά ελληνικά, τα ντουγάνια, μη γελάτε. Και γι’ αυτό επιβάλλεται να το ζήσουμε ξανά, που φτάνουν τα παιδιά στο γυμνάσιο και δεν ξέρουν τη διαφορά του «ε» με το «αι»... Το ορίτζιναλ ε, όχι το revival με Χούκλη. Τίμια προσπάθεια, αλλά σαν το πρώτο δεν έχει!

-Πες το και θα γίνει

Ποιόν ήθελες να συναντήσεις; Την Θάτσερ; Τον Πάπα; Τον Μάικ Λαμάρ; You name him! Έστελνες γράμμα στη Τζοβάννα Φρραγκούλη, σταύρωνες δάκτυλα και περίμενες. Ήταν όνειρο και η Τζοβάννα το έκανε πραγματικότητα. Γιατί μπορούσε. Ο πρώτος κύκλος ήταν υπερπαραγωγή και λατρεία ταυτοχρόνως. Το revival στο Mega το 1996 όχι και τόσο επιτυχημένο. Τώρα ήρθε η ώρα. Τώρα που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, να κοιτάμε χαμηλά, ας επιστρέψει η Τζοβάννα για να γυρίσει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στα παιδικά πρόσωπα!

-Να η ευκαιρία

Θρυλική εκπομπή ανεύρεσης ταλέντων με all-star cast κριτών και διαγωνιζομένων, που προβλήθηκε από το 1977 μέχρι το 1983. Γιώργος Κατσαρός, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Γρηγορίου, Σάσα Ντάριο, Γιάννης Φλερύ, Ροζίτα Σώκου και Ραλλού Μάνου = εγγύηση επιτυχίας για μια εκπομπή που ανέδειξε κατοπινούς αστέρες όπως η Γλυκερία, ο Βασίλης Λέκκας, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Μανώλης Λιδάκης και πολλοί άλλοι. Τα δύο remakes της που βγήκαν στον αέρα πήγαν άπατα και τώρα είναι η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Ταλέντα έχουμε, μένει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τα κρίνουν και να τους δώσουν την ώθηση που χρειάζονται.

-Μουσικόραμα

Μια λέξη, μια ιστορία ολόκληρη. Πριν το MTV, πριν το ίντερνετ, το iTunes και τη (θεωρητική) ηχητική δωρεάν αφθονία ο κόσμος μάθαινε μουσική από τον Γιώργο Γκούτη (με την πολύτιμη βοήθεια του Στάθη Παπούλια). Ο οποίος μπορεί να έδειχνε μια προτίμηση στο new wave, ωστόσο λατρεύτηκε γιατί ήταν η κύρια πηγή μουσικής ενημέρωσης τη δεκαετία του ‘80. Και μπορεί να είναι και του σήμερα. Και για πάντα.

The post Τα 10 τηλεοπτικά comeback των ονείρων μας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα 10 τηλεοπτικά comeback των ονείρων μας,