Η κυβέρνηση μπροστά στο χάος- Ανοιχτά μέτωπα παντού

Από τα πιο επίσημα χείλη ακούστηκαν χθες οι φόβοι για κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και τον κίνδυνο εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων χώρα μας.

Το επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας χθες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του alpha, ενώ νωρίτερα ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εξηγούσε στο mega ότι ο εγκλωβισμός 50,000 και πλέον προσφύγων στην ελληνική επικράτεια είναι κάτι που η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί. Είναι προφανές

ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δυσμενή διεθνή συγκυρία και προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τα χειρότερα, αφού το πρόβλημα του προσφυγικού αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Στα άλλα παράλληλα πεδία σύγκρουσης η κυβέρνηση σκληραίνει την κόντρα με τους αγρότες, αν και ο πρωθυπουργός δηλωσε έτοιμος για διάλογο προκειμένου να γίνουν διορθώσεις στο ασφαλιστικό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έστελνε τελεσίγραφο οτι δεν θα επιτρέψει σε κανένα τρακτέρ να μπεί στην Αθήνα. Ο Αλεξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο κατηγόρησε τα Μεσα Μαζικής Ενημέρωσης οτι στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιησεις για λόγους σκοπιμότητας, ανοίγοντας ακόμη ένα πεδίο σύγκρουσης, ένα πεδίο που σκόπιμα διατηρεί στην επιφάνεια σαν αντιπερισπασμό, θέλοντας έτσι να δείξει ότι η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τα συστημικά μέσα, εκπορεύεται από τον επικείμενο διαγωνισμό για τις άδειες τηλεοπτικών συχνοτήτων που πρόκειται να προκηρύξει η κυβέρνηση.

Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδας προειδοποιεί ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τη χώρα να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και εξέπεμψε σήμα κινδύνου από τη Βουλή λέγοντας ότι η οικονομία κινδυνεύει να μπει σε νέο φαύλο κύκλο ύφεσης. Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε επίσης ότι το κόστος του προσφυγικού για τη χώρα ανέρχεται σε 600 εκ. ευρώ, ενώ προειδοποίησε ότι οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι βαριές, εάν φύγει από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα, ενώ στις Βρυξέλλες συνέρχεται σήμερα το Εurogroup, εκεί όπου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν από τους επικεφαλής του κουαρτέτου που βρέθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα για τη (μη) πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν καταγράψει δεκάδες σημεία καθυστερήσεων, ενώ η σύγκληση του Eurogroup γίνεται δυο μόλις μέρες μετά τις κίτρινες κάρτες που έβγαλε μέλος του κουαρτέτου, προς την ελληνική κυβέρνηση για καθυστερήσεις στα ανοιχτά ζητήματα. Ημερομηνία επιστροφής της τρόικας δεν υπάρχει ακόμη, με αποτέλεσμα, όλα να πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, με αρνητικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και την εικόνα της αστάθειας να επανέρχεται με όλο και μεγαλύτερη ισχύ.

The post Η κυβέρνηση μπροστά στο χάος- Ανοιχτά μέτωπα παντού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα