Συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο – Αγνοούνται οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία άτομα πλήρωμα - δύο πιλότους και έναν μηχανικό - αγνοείτο από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε χάθηκε το στίγμα του μεταξύ Δωδεκανήσου και Αιγαίου, στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο της άσκησης Αστραπή 2/16.

Σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες

εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 7 και μισή συντρίμμια του ελικοπτέρου στην βραχονησίδα της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών χειριστών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν οι υποπλοίαρχοι Πανανάς Κωνσταντίνος και Τουλίτσης Αναστάσιος και ο μηχανικός ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.

«Συλλυπητήρια δεν μπορώ να πω με μια έννοια γιατί είμαστε στην μέση μιας έρευνας είπε ο Δημήτρης Βίτσας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε. Το ελικόπτερο Augusta Bell συμμετείχε στην άσκηση 16. Στις έρευνες συμμετείχαν και αλεξιπτωτιστές. Μέχρι στιγμής δεν δίνονται εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την πλευρά του ελικοπτέρου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κανονικές, ο καιρός ήταν καλός, 5 με 6 μποφόρ. Το ύψος του ελικοπτέρου ήταν στα 400 πόδια.»

Η ανακοίνωση που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.

The post Συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο – Αγνοούνται οι δύο πιλότοι και ο μηχανικός appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα